Ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας είχε ο ΠΑΣ Γιάννινα κόντρα στον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στο εθνικό στάδιο των Ιωαννίνων «Zωσιμάδες» και στον βαρύ αγωνιστικό χώρο από τη συνεχόμενη βροχή νίκησε με σκορ 3-1.

Είναι το πρώτο ματς που η πειραϊκή με προπονητή τον Βίτορ Περέιρα δέχεται τρία γκολ. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν κατοχή της μπάλας (69%- 31%) , όμως δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την καλά οργανωμένη αμυντική γραμμή των γηπεδούχων.

Η διαφορά από τον δεύτερο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό μειώθηκε στους 8 βαθμούς και η στέψη του πρωταθλητή μετατέθηκε στα προσεχή ματς (ο Ολυμπιακός έχει ένα παιχνίδι λιγότερο με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή).

Τα Γιάννινα τελείωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του σπουδαίου σε απόδοση παίκτη τους και σκόρερ του τρίτου γκολ, Ακόστα (89΄, με δεύτερη κίτρινη).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο α΄ ημίχρονο μέσα σε 10 λεπτά. Από λάθος πάσα του Μιλιβόγεβιτς, ο Ακόστα έγινε τελικός παραλήπτης της μπάλας και τροφοδότησε τον Ιλιτς. Ο σέρβος επιθετικός των γηπεδούχων με σουτ άνοιξε το σκορ στο 32΄ (η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα). Ο Μπράνα Ίλιτς ήταν δημιουργός του δεύτερου γκολ στο 42΄. Ο Σέρβος έδωσε πάσα στον Μανιά ο οποίος με άφησε άγαλμα τον Ρομπέρτο με πλασέ ψηλά στην κλειστή γωνία (2-0).

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας (63%-37%) στο πρώτο 45λεπτο ωστόσο η ομάδα του Γιάννη Πετράκη είχε την ουσία. Στο 11΄ ο Ρομπέρτο απέκρουσε με υπερένταση σε κεφαλιά του Τσάβες.

Ο Περέιρα προσπάθησε με γρήγορες αλλαγές στο β΄ ημίχρονο να γυρίσει το παιχνίδι, όμως δεν τα κατάφερε. Ο Μπενίτες πήρε τη θέση του Φορτούνη (52΄) και στο 65΄ οι Φουστέρ, Κασάμι αντικατέστησαν τους Ντομίνγκες, Εντινγκά, αντίστοιχα. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν κατοχή και καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας μείωσαν το σκορ με τον Μιλιβόγεβιτς (68΄). Ο σέρβος αμυντικός μέσος έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε το πόδι του Χαρίση και κατέληξε στα δίχτυα (2-1).

Οι φιλοξενούμενοι δεν πρόλαβαν να χαρούν για πολύ το γκολ καθώς σε κόντρα επίθεση ο ΠΑΣ σημείωσε τρίτο γκολ με τον Ακόστα( 3-1). Ο μεσοεπιθετικός της ομάδας των Ιωαννίνων έβαλε πλάτη τον Ντοσεβί και την κατάλληλη στιγμή πλάσαρε τη μπάλα στα δίχτυα (74΄).

Ο Περέιρα τόνισε ότι ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις του, ο Ολυμπιακός έχασε πολλές ευκαιρίες και αφού τα δοκίμασε όλα δεν μπόρεσε η ομάδα του να πάρει καλό αποτέλεσμα.

Ο Γιάννης Πετράκης χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη της ομάδας του και υπογράμμισε ότι αποκτά μεγαλύτερη αξία καθώς σημειώθηκε επί του πρωταθλητή Ολυμπιακού.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αλ. Αρετόπουλος (Τρικάλων). Κίτρινη κάρτα: Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Τσάβες, Σαλίνο, Χάρα.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Ντάσιος (46΄ λόγω τραυματισμού Ναδάλες), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Στρούνα, Τσουκαλάς, Χαρίσης, Ακόστα, Ιλιτς (90΄ Σαπαλίδης), Τσάβες, Μανιάς (77΄ Μπέριος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Σιόβας, Μποτία, Μαζουάκου, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά (65΄ Κασάμι), Ντοσεβί, Φορτούνης (52΄ Μπενίτες), Ντομίνγκες (65΄ Φουστέρ), Χάρα.