Μια 16χρονη που εκδήλωσε μέσω Διαδικτύου την πρόθεσή της να αυτοκτονήσεικαι ήδη είχε αυτοτραυματιστεί,καθώς ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας, απέτρεψε το Σάββατο η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, αξιοποιώντας την online διαδικασία «Cyber Alert».

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, μέσω του «Cyber Alert», από χρήστη του Διαδικτύου, ότι σε απευθείας συνομιλία που είχε με ανήλικη, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η τελευταία τής γνωστοποίησε ότι είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τους γονείς της και για τον λόγο αυτό σκεφτόταν να βάλει τέλος στη ζωή της.

Αμεσα ακολούθησε διαδικτυακή-αστυνομική έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη της ανήλικης και ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό και τη διασφάλιση της ψυχικής υγείας και της σωματικής της ακεραιότητας.

Το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα την αναζήτησε και την εντόπισε έγκαιρα στην ευρύτερη περιοχή. Η κοπέλα είχε ήδη αυτοτραυματιστεί με αιχμηρό αντικείμενο στο αριστερό της χέρι. Με την επέμβαση των αστυνομικών, η 16χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, για την απαραίτητη ιατρική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης επιβεβαιώθηκε ότι η ανήλικη αποπειράθηκε να οδηγηθεί στην αυτοχειρία γιατί ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας και γι’ αυτό σχηματίστηκε, κατόπιν και παραγγελίας του αρμόδιου εισαγγελέα, δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος και των δυο γονιών της, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Μετά την ολοκλήρωσή της, η δικογραφία θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88, με e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr, καθώς και μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – android: Cyber Kid.