Σύμφωνος με τα όσα γράφει στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, με αφορμή και τα τελευταία περιστατικά καταλήψεων σε πανεπιστημιακά ιδρύματα δήλωσε το πρωί στο Mega o υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς.

«Δεν μπορεί να μείνει το πράγμα έτσι ελεύθερο. Οι χώροι αυτοί είναι χώροι εκπαίδευσης, έρευνας, ελεύθερης διακίνησης των ιδεών, οι άνθρωποι πρέπει να μπαίνουν εκεί και να εργάζονται. Ουδέποτε έκλεισε ο χώρος αυτός σε ιδέες περίεργες ή ανατρεπτικές», είπε ο υπουργός Παιδείας.

Ο Αρ. Μπαλτάς συμπλήρωσε πως ο ίδιος δεν έχει την αρμοδιότητας της αστυνομίας αλλά πρόσθεσε ότι «η κοινότητα έχει τις δικές της ευθύνες, ο πρύτανης έχει τις δικές του ευθύνες, η πολιτεία έχει τις δικές της ευθύνες, πρέπει να συνεργάζονται οι διάφοροι φορείς που οφείλουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Για κάποιες ομάδες που «θεωρούν ότι δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τα ΜΑΤ» έκανε εξάλλου λόγο ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Οι ομάδες αυτές, όπως είπε, «καταλαμβάνουν χώρους που μετά τη νέα κυβέρνηση έχουν μείνει σχετικά αφρούρητοι, με την έννοια ότι είναι δημόσιοι χώροι και ελεύθερης πρόσβασης...προσπαθώντας να προκαλέσουν την παρέμβαση των ΜΑΤ».

«Αυτό το φαινόμενο είναι καινούριο, πρέπει να το καταλάβουμε και να το αντιμετωπίσουμε με τα μέτρα που απαιτούνται χωρίς να δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

Παρασκευόπουλος: «Το ζήτημα είναι να βρίσκει κανείς τη χρυσή τομή»

Από την πλευρά του, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος χαρακτήρισε «αυτονόητα κατά το Σύνταγμα» τα όσα έγραψε ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης σήμερα στα «ΝΕΑ», στο άρθρο του με τίτλο «Νοείται Αριστερά του Τίποτα;».

«Το σύνταγμά μας δεν κατοχυρώνει την ασφάλεια των πολιτών; Δεν κατοχυρώνει τα δικαιώματα της ελευθερίας;», σημείωσε ο Ν. Παρασκευόπουλος.

Σύμφωνα με τον υπουργό, «το ζήτημα είναι κάθε φορά να βρίσκει κανείς που είναι η χρυσή τομή ώστε και το κράτος δικαίου να μπορεί να ικανοποιείται και η ασφάλεια να υπάρχει».

Ερωτηθείς για την επικείμενη μεταφορά του χαρτοφυλακίου του Γ. Πανούση στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Ν. Παρασκευόπουλος επισήμανε ότι ο κ. Πανούσης αναφέρεται σε ζητήματα του δικού του πεδίου κυρίως και δεν αισθάνεται καθόλου ότι ανακατεύει τη δική του περιοχή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από