Tο νέο Audi A1, έπειτα από πέντε χρόνια παρουσίας του στην αγορά, φρεσκαρίστηκε σε εμφάνιση, απέκτησε νέους και πιο οικονομικούς κινητήρες και εμπλουτίστηκε με άφθονα εξοπλιστικά καλούδια, πάντα με γνώμονα την ενημέρωση του οδηγού και την άνεση στις καθημερινές διαδρομές. Το νέο είναι ότι, το μικρό γερμανικό μοντέλο αποκτά μοτέρ 999 κ.εκ. – 1 λτ – το οποίο διακρίνεται για την οικονομία καυσίμου και τις σπιρτόζικες επιδόσεις.

Στο επανασχεδιασμένο Α1 και σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, οι διαφοροποιήσεις εντοπίζονται στον προφυλακτήρα, τη μάσκα, τους προβολείς, τους καθρέπτες αλλά και τα πίσω φωτιστικά σώματα LED.

Στο εσωτερικό του, εκτός από τα αναβαθμισμένα υλικά, ξεχωρίζει το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας (infotainment) που διαμορφώθηκε ειδικά για να καλύψει τις ανάγκες των νέων οδηγών. Ο οδηγός έχει στη διάθεση του το πολύ χρήσιμο σύστημα πλοήγησης MMI navigation plus, την μονάδα Audi phone box .Επίσης, το ηχοσύστημα προσφέρει σύστημα Bluetooth κ.α.

Με πέντε μοτέρ για όλα τα γούστα

Το νέο Audi A1 προσφέρεται με πέντε διαφορετικά μοτέρ, βενζίνης και ντίζελ. Στο επίκεντρο της ελληνικής παρουσίασης από την ελληνική αντιπροσωπεία Kosmocar, το τρικύλινδρο μοτέρ 1.0 TFSI με 95 ίππους. To συγκεκριμένο μοτέρ απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας αφού οι εκπομπές CO2 είναι στα 97γρ./χλμ. Η κατανάλωση καυσίμου είναι κατά μέσο όρο στα 4,3 λίτρα/100χλμ. Ιδιαίτερα …χαρισματικές είναι οι επιδόσεις του, με την τελική να αγγίζει τα 185χλμ/ώρα και την επιτάχυνση από τα 0-100χλμ να έρχονται σε 10».

Στα αξιοσημείωτα να αναφέρουμε ότι όλη η γκάμα των μοτέρ παρουσιάζει οικονομία καυσίμου έως και 10% σε σχέση με τα μοτέρ του προηγούμενου Α1 .Στην κορυφή τα S1 και S1 Sportback με τους 231 ίππους και την μόνιμη τετρακίνηση quattro.

Ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να αποκτήσει το νέο μοντέλο και σε δύο νέες εκδόσεις, την Design ή την Sport .Το ανανεωμένο Audi A1 κοστίζει από 16.240 ευρώ – η τιμή αφορά το τρίθυρο μοντέλο – ενώ η πεντάθυρη έκδοση, το Audi A1 Sportback από 16.840 ευρώ.