Υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος 13χρονης εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με αξιοποίηση της online διαδικασίας «Cyber Alert», σε συνεργασία με τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Οπως πρόεκυψε, δράστης είναι ο 41χρονος πατέρας της ανήλικης, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης μέσω του «Cyber Alert», από χρήστη του Διαδικτύου, ότι σε απευθείας συνομιλία που είχε με ανήλικη σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η τελευταία τής γνωστοποίησε ότι είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον πατέρα της και γι’ αυτό σκεφτόταν να φύγει από το σπίτι της.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διενήργησαν ψηφιακή έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία της συγκεκριμένης ανήλικης.

Ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας της (η ΕΛ.ΑΣ. δεν ανακοινώνει την περιοχή), για τη διασφάλιση της σωματικής και ψυχικής υγείας της, αλλά και προς εντοπισμό του δράστη.

Αντρες του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος εντόπισαν στην ευρύτερη περιοχή τη 13χρονη και συνέλαβαν τον 41χρονο πατέρα της.

Με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τηλεφωνικά στο 111 88, με e-mail στο ccu@cybercrimeunit.gov.gr, καθώς και μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: Cyberkid.