Λίγες μέρες αφότου ανακοίνωσε – μέσω των Νew York Times – πως υποβλήθηκε σε προληπτική αφαίρεση των ωοθηκών και των σάλπιγγών της προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να νοσήσει από τον καρκίνο που χτυπά την οικογένειά της – η Αντζελίνα Τζολί έκανε το Σαββατοκύριακο την πρώτη της δημόσια εμφάνιση σε μια εκδήλωση για παιδιά.

Η 39χρονη ηθοποιός είχε υποβληθεί πριν από δύο χρόνια και διπλή μαστεκτομή, μιας και όπως είχε αποκαλύψει φέρει γονίδια που παρουσιάζουν κατά 50% πιθανότητες εμφάνισης της νόσου – και αυτή τη φοράπροχώρησε σε προληπτική αφαίρεση ωοθηκών και σαλπίγγων.

Το Σαββατοκύριακο η διάσημη σταρ βρέθηκε μαζί με την 8χρονη Σιλόχ και την 10χρονη Ζαχάρα,τα δύο από τα έξι παιδιά της, στην τελετή Kids Choice Awards στο Ινγκλγουντ της Καλιφόρνιας, όπου και βραβεύτηκε ως η πιο δημοφιλής «κακιά», για την ερμηνεία της ως μάγισσα Μαλέφισεντ στην ομώνυμη ταινία – «Maleficent»

Όταν ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο της κατάφερε να συγκινήσει το κοινό λέγοντας τα εξής:

«Οταν ήμουν παιδί μου έλεγαν πως είμαι διαφορετική, όπως η Maleficent. Μετά κατάλαβα πως το διαφορετικό είναι καλό. Να είστε ο εαυτός σας. Όταν κάποιος σας λέει πως είστε διαφορετικός να χαμογελάτε, να έχετε ψηλά το κεφάλι και να είστε περήφανοι. Το διαφορετικό είναι καλό. Και σαν κακιά θα έλεγα να δημιουργήσετε και κανένα προβληματάκι, θα σας κάνει καλό».

Η ταλαντούχα ηθοποιός που είχε απασχολήσει τα μέσα με τον ιδιόρρυθμο τρόπο ζωής της, όταν πρωτοεμφανίστηκε στα καλλιτεχνικά δρώμενα, πλέον απολαμβάνει έναν ήσυχο τρόπο ζωής, με τον σύζυγο της Μπραντ Πιτ και τα έξι παιδιά τους, τρία από τα οποία είναι υιοθετημένα, ενώ εδώ και χρόνια έχει αναπτύξει ιδιαίτερη δράση στο πλευρό του ΟΗΕ για την προστασία των προσφύγων και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την κακοποίηση των γυναικών στις εμπόλεμες ζώνες ανά τον κόσμο.