Η εθνική έπαιξε καλύτερα από κάθε άλλη φορά στην προκριματική φάση του Euro 2016, αλλά δεν τα κατάφερε στη Βουδαπέστη, καθώς έφερε 0-0 με την Ουγγαρία και η πρόκριση απομακρύνεται ακόμα περισσότερο. Η ελληνική ομάδα παραμένει στην τελευταία θέση του 6ου ομίλου, με μόνο δύο βαθμούς.

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν, στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής, χρησιμοποίησε στην αρχική ενδεκάδα δέκα παίκτες που αγωνίζονται σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ο μοναδικός που παίζει στην Σούπερ Λίγκα ήταν ο Στέφανος Αθανασιάδης.

Η ελληνική ομάδα είχε καλή κυκλοφορία στο α’ μέρος, έτρεξε, αλλά δεν είχε κλασικές φάσεις για γκολ. Ουσιαστικά απείλησε δύο φορές με τον Τοροσίδη (4′ και 11′). Ομως, η ελληνική ομάδα δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα σε αυτό το διάστημα, παρά μόνο στο 19′ όταν ο Καρνέζης εξουδετέρωσε δυνατό σουτ του Τζούτζακ.

Στο β’ μέρος, η ελληνική ομάδα διατήρησε την κατοχή, πίεσε, προσπάθησε για το γκολ, αλλά αυτό δεν ήρθε. Οι κινήσεις ήταν από τα άκρα, και οι μπαλιές είχαν στόχο τον Αθανασιάδη. Ομως, η μπάλα έφτανε πολύ δύσκολα σε αυτόν.

Στο 48′ η κεφαλιά του Κονέ πέρασε άουτ, στο 50′ ο Αθανασιάδης από σέντρα του Τοροσίδη, επιχείρησε τακουνάκι χωρίς επιτυχία, ενώ στο 51′ στο μακρινό σουτ του Φετφατζίδη, η μπάλα κατέληξε άουτ. Στα τελευταία λεπτά οι διεθνείς αγχώθηκαν με αποτέλεσμα να προσπαθούν να δημιουργήσουν φάσεις με σέντρες, που όμως ήταν εύκολη υπόθεση για την ουγγρική άμυνα.

Οι γηπεδούχοι είχαν δύο φάσεις στο τέλος. Ο Καρνέζης έδιωξε εντυπωσιακά τη μπάλα στο σουτ του Πίντερ (87′), ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Νίκολιτς από ένα μέτρο έστειλε τη μπάλα άουτ!

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κίραλι, Κάνταρ, Φιόλα, Γιούχαζ, Λεάντρο, Ελέκ (70′ Πίντερ), Ντζούντζακ, Τόζερ, Στίμπερ, Γκέρα, Σάλαϊ (68′ Νίκολιτς)

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Κονέ (77′ Κατσουράνης), Χριστοδουλόπουλος (69′ Φορτούνης), Φετφατζίδης (77′ Γιαννιώτας), Σάμαρης, Αθανασιάδης

Στα άλλα ματς του 6ου ομίλου, η Β. Ιρλανδία νίκησε 2-1 τη Φινλανδία στο Μπέλφαστ και η Ρουμανία στο Πλοέστι τα Νησιά Φερόε 1-0.

Η βαθμολογία σε 5 αγώνες

Ρουμανία 13 (7-1)

Βόρεια Ιρλανδία 12 (8-4)

Ουγγαρία 8 (4-3)

Φινλανδία 4 (5-7)

Νησιά Φερόε 3 (2-7)

Ελλάδα 2 (1-5)

Επόμενη αγωνιστική (13/6): Φινλανδία-Ουγγαρία,Βόρεια Ιρλανδία-Ρουμανία,Νησιά Φερόε-Ελλάδα.