Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση για το ζήτημα της ρευστότητας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριακος Μητσοτάκης έκανε λόγο για κίνδυνο χρεοκοπίας έως το Πάσχα που αντιμετωπίζει η χώρα και κάλεσε την κυβέρνηση να αποστείλει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων στο Eurogroup το συντομότερο. Δεν κινδυνεύουν μισθοί και συντάξεις, δεν τίθεται θέμα πιστωτικού γεγονότος, απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι διασταύρωσαν τα ξίφη τους και για το θέμα της επέκτασης της δανειακής σύμβασης. Ο πρώην υπουργός της ΝΔ τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν το φέρνει το κείμενο στη Βουλή επειδή φοβάται μήπως αποκαλυφθεί η αλήθεια για το τι περιέχει.

Σημείωσε, δε, ότι η κυβέρνηση οφείλει να φέρει σε ψηφοφορία την επέκταση της δανειακής σύμβασης, αλλά εξέφρασε την εκτίμηση ότι φοβάται μήπως έχει απώλειες από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς, πάντως, θα την ψηφίζαμε, διαβεβαίωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόκειται για ένα θέμα που τελειώνει, δεν είναι κάτι που έχει μέλλον, απάντησε για την παράταση της σύμβαση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. Ο ίδιος επανέλαβε ότι το κείμενο φέρει την υπογραφή του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε, ακόμη, ότι δύο μήνες τώρα, και εν αναμονή της λίστας των μεταρρυθμίσεων, η οικονομία έχει παγώσει και υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τον τουρισμό. «Τα λεφτά τελειώνουν έως το Πάσχα» τόνισε, ενώ απάντησε θετικά στο ερώτημα εάν υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας. Κάλεσε, δε, την κυβέρνηση να στείλει τη λίστα των μεταρρυθμίσεων το συντομότερο.

Απαντώντας, ο Νίκος Φίλης επισήμανε ότι «δεν κινδυνεύουν οι μισθοί και οι συντάξεις», καθώς και ότι «δεν θα γίνει πιστωτικό γεγονός», παρά τα όσα λέει η ΝΔ.

«Σε αυτό το σημείο φθάσαμε. Να λέμε ότι δεν κινδυνεύουν οι μισθοί και οι συντάξεις» ανταπάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.