Ο Γιάννης Αναστασίου δεν σχολίασε τη διαιτησία στο Περιστέρι, αλλά έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του τίτλου, σε συνέντευξή του στη NOVA.

Aναλυτικά οι δηλώσεις του Έλληνα προπονητή:

-Η ήττα στο Περιστέρι στοιχίζει στον Παναθηναϊκό, θα ήθελα ένα σχόλιο για το συγκεκριμένο παιχνίδι;

«Θα έπρεπε; Ήταν ένα παιχνίδι απέναντι σε μια καλή ομάδα, σίγουρα ήταν ένα ανοικτό παιχνίδι, εμείς δεν μπήκαμε καλά ειδικά στο πρώτο τέταρτο, δεχτήκαμε το γκολ αλλά από εκεί και πέρα νομίζω το ελέγξαμε το παιχνίδι, δεν είχαμε προβλήματα με τον Ατρόμητο, βγάζαμε ελεύθερους παίκτες και φτάναμε με ευκολία στην περιοχή του Ατρόμητου απλά δεν τελειώναμε τις φάσεις όπως έπρεπε. Αυτό που είχα πει πριν από το παιχνίδι στα παιδιά ήταν πως σε αυτά τα ματς δεν μπορούμε να έχουμε 15-20 ευκαιρίες. Θα πρέπει την πρώτη ευκαιρία που θα δημιουργήσουμε να την τελειώσουμε.

Με την λήξη του ημιχρόνου μιλήσαμε και είπαμε τι πρέπει να κάνουμε στο δεύτερο ημίχρονο για να ανακάμψουμε. Θα έλεγα ότι μια κακή απόφαση του διαιτητή ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι. Γιατί όταν γίνεται το 2-0 απέναντι σε μια καλή ομάδα, όπως είναι ο Ατρόμητος ειδικά εντός έδρας που δέχεται δύσκολα γκολ έκανε την αποστολή μας πιο δύσκολη. Μετά ήρθε και η κόκκινη και σίγουρα έγιναν τα πράγματα πολύ πιο δύσκολα.

Μπορούμε να πούμε πολλά, μπορούμε να πούμε τι φταίει. Νομίζω ότι εμείς τουλάχιστον ξέρουμε τι φταίει, δεχόμαστε την κριτική και το κυριότερο ότι τι κάνουμε λάθος. Απλά είναι κάποια άλλα πράγματα που δυστυχώς δεν μπορώ να τα πω. Γιατί αν τα πω ξέρω ότι ο Αθλητικός Δικαστής επειδή ξέρω ότι έχει μια συμπάθεια ως προς το πρόσωπο μου σε κάθε τι που λέω και ξέρω ότι σίγουρα μπορεί να με αποβάλει δια παντός από το ελληνικό πρωτάθλημα. Οπότε θα προτιμήσω αυτά που σκέφτομαι ή αυτά που έχω στο μυαλό μου να μην τα πω».

-Η ήττα σε συνδυασμό με την αφαίρεση των τριών βαθμών είναι λογικό να έχει προκαλέσει εκνευρισμό και απογοήτευση στους παίκτες φοβάστε μήπως επηρεαστεί η ομάδας σας ψυχολογικά ενόψει της συνέχειας;

«Καταρχήν θα ήθελα να δώσουμε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος σαν φίλαθλος».

-Θεωρείτε δεδομένη η κατάκτηση;

«Εσείς δεν την θεωρείτε;»

-Μένουν αρκετά παιχνίδια ακόμα…

«Ζούμε στην Ελλάδα και με την αφαίρεση των βαθμών και με την ήττα σίγουρα μείναμε αρκετά πίσω αλλά αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι το ποδόσφαιρο αρχίζει και χάνει και χάνει πάρα πολύ. Είδαμε ότι στο γήπεδο της Τούμπας είχε 1.500 εισιτήρια, στο γήπεδο του Ατρόμητου έπαιζε Ατρόμητος-Παναθηναϊκός και δεν πρέπει να ήταν παραπάνω.

Νομίζω ότι κάτι πάει λάθος με το ποδόσφαιρο. Σίγουρα ο κάθε ένας θέλει να βλέπει την ομάδα του να κερδίζει το πρωτάθλημα, αλλά το πιο σημαντικό είναι το παιχνίδι και το προϊόν να είναι πιο ελκυστικό. Στα προηγμένα πρωταθλήματα κανείς δεν ξέρει ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα και ποιος θα βγει δεύτερος, τρίτος, τέταρτος ή οτιδήποτε.

Για εμάς αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη κατάσταση γιατί θα πρέπει να βρούμε κίνητρο να δώσουμε στους ποδοσφαιριστές μας για τα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Αυτό που είπα στα παιδιά είναι ότι μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση και τη στεναχώρια για την εξέλιξη αυτή αλλά από την άλλη θα μπορέσω να καταλάβω αν ένας παίκτης μου πει ότι είναι άδειος και δεν μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω γιατί αισθάνεται απογοητευμένος από την εξέλιξη των πραγμάτων.

Θα το δεχτώ, θα το αποδεχτώ και θα το σεβαστώ αλλά αυτοί που θα μείνουν πίσω θα παλέψουν μέχρι τέλους για να προσπαθήσουμε να κάνουμε τις ποιο πολλές νίκες μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και στα για να παλέψουν και να πετύχουμε νίκες και να δούμε τι θα γίνει στα πλέι οφ. Σίγουρα όμως αυτοί που θα μείνουν πίσω θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό».

-Σκέφτεστε ήδη τα πλέι οφ, θα υπάρξει ανάλογη διαχείριση στα έξι ματς που απομένουν;

«Στόχος μας είναι στα επόμενα έξι παιχνίδια να κάνουμε όσες πιο πολλές νίκες γίνεται και από εκεί και πέρα να προετοιμαστούμε για τα πλέι οφ».

-Ακολουθεί το ματς με τη Βέροια λίγες μέρες μετά το ματς με τον Ατρόμητο και μετά τα όσα έχουν συμβεί πως μπορεί να παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός;

«Αυτοί που θα μείνουν, θα μείνουν να παλέψουν και θα προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για να κερδίσουμε όσο ποιο πολλά παιχνίδια γίνεται μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Τα παιδιά που θα μπουν στο γήπεδο την Κυριακή θα μπουν να παλέψουν για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

-Που μπορεί να κριθεί η αναμέτρηση;

«Η Βέροια είχε ένα πολύ εντυπωσιακό ξεκίνημα, ήταν η ομάδα με τη μεγαλύτερη βελτίωση στο πρωτάθλημα σε σχέση με πέρυσι. Το τελευταίο διάστημα η απόδοσή της έχει πέσει, αλλά τα παιχνίδια απέναντι στον Παναθηναϊκό είναι πολύ διαφορετικά. Διαθέτει αρκετά ποιοτικούς παίκτες στην επίθεση. Θα πρέπει να περιορίσουμε τα ατού της και να χτυπήσουμε στα αδύναμα σημεία της. Έχουμε τους παίκτες, έχουμε την ποιότητα, έχουμε την ικανότητα και το κυριότερο να έχουμε μεγάλη αυτοσυγκέντρωση. Για εμάς το μεγαλύτερο θέαμα για να κερδίσουμε ένα παιχνίδι είναι να έχουμε συγκέντρωση. Γιατί αν έχουμε συγκέντρωση στο παιχνίδι μας μπορούμε να κερδίσουμε τον οποιονδήποτε».

-Ένας από τους μεσοεπιθετικούς παίκτες που αναφέρατε είναι και ο Καλτσάς τον οποίο του χρόνου θα τον έχετε υπό τις οδηγίες σας. Θα ήθελα ένα σχόλιο για την πορεία του;

«Ο Καλτσάς έχει μια σταδιακή εξέλιξη. Ένας παίκτης τον οποίο τον παρακολουθούμε τα τελευταία τρία χρόνια βλέπουμε ότι χρόνο με τον χρόνο βελτιώνεται. Δεν είναι μικρό πράγμα σε μία μικρομεσαία να έχει σημειώσει τόσα πολλά γκολ με διαφορετικούς τρόπους.

Είναι ένας παίκτης ποιοτικός, ένας παίκτης επικίνδυνος και πιστεύω ότι είναι ένας παίκτης που έχει δυνατότητες και προοπτική εξέλιξης. Από την άλλη αυτή τη στιγμή είναι παίκτης της Βέροιας και θέλω να πιστεύω ότι αν θα παίξει, γιατί ο προπονητής της Βέροιας θα το αποφασίσει, να παίξει για την ομάδα του να κάνει το καλύτερο δυνατό και να κερδίσει η ομάδα του».

-Θα μας κάνετε και ένα σχόλιο για την κλήση του Λαγού στην Εθνική μια επιβράβευση τόσο για την δουλειά του ίδιου όσο και για την δουλειά την δική σας, είναι ηθική επιβράβευση για εσάς και τους συνεργάτες σας;

«Θα ήθελα να πω για τον Τάσο και για τον Καρέλη ότι δύο χρόνια δουλεύουν μαζί μας και κάθε ημέρα δουλεύουν και προσπαθούν για να γίνουν καλύτεροι. Ξέρουν ότι έχουν κάποιες αδυναμίες όπως όλοι αλλά στην καθημερινότητα τους εδώ προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι. Όπως και άλλα παιδιά που πιστεύω ότι σύντομα θα ακολουθήσουν.

Είναι μία επιβράβευση για τα ίδια παιδιά, γιατί βλέπουν ότι όσο δουλεύουν και προσπαθούν πάντα υπάρχουν στόχοι. Είναι ένα κίνητρο για να γίνονται ακόμα καλύτεροι. Όσο δουλεύουν πάντα θα τους παρουσιάζουν ευκαιρίες για να κάνουν ένα βήμα εμπρός.

Είναι μία επιβράβευση και για όλο το σταφ, για όλους τους συνεργάτες. Όλοι αφιερώνουν πολλές ώρες για να γίνουν καλύτερα τα παιδιά. Και η ανταπόκριση που δείχνουν αυτά τα παιδιά για να γίνουν καλύτεροι αποτελεί ένα μάθημα για όλους τους άλλους που νομίζουν ότι παίζοντας 3-5 παιχνίδια ευρισκόμενοι στο γήπεδο φορώντας την φανέλα του Παναθηναϊκού αυτό φτάνει. Αυτό που λέμε συνέχεια στα παιδιά είναι πως το να είσαι καλύτερος δεν σταματάει ποτέ. Πάντα θα υπάρχουν πράγματα να μάθεις και πάντα θα υπάρχουν πράγματα να βελτιώσεις από εκεί και πέρα όποιος το δείχνει νομίζω επιβραβεύεται και αυτό είναι μια επιβράβευση για τα παιδιά και μια απόδειξη ότι αναγνωρίζεται η προσπάθεια τους και το σημαντικό είναι να συνεχίσουν έτσι όπως και οι υπόλοιποι».