Η σημαντική αύξηση των πωλήσεων στα μοντέλα της Seat, επέτρεψε στην ισπανική εταιρεία – που ανήκει στο Group VW- να προβεί στην πρόσληψη 800 νέων εργαζόμενων, από τους οποίους οι 350 υπέγραψαν σύμβαση αορίστου χρόνου τον περασμένο Ιανουάριο.

Έτσι η Seat διατήρησε τη θέση της ως ένας από του μεγαλύτερους βιομηχανικούς εργοδότες της Ισπανίας. Επίσης, η ισπανική εταιρεία διέθεσε 14 εκατομμύρια ευρώ για την κατάρτιση των εργαζομένων κατά το τελευταίο έτος.

Η περσινή χρονιά ήταν μια αρκετά αποδοτική για την Seat: Το πιο καλοπουλημένο μοντέλο της Seat ήταν το Leon: το 2014 πουλήθηκαν 154.000 Leon, 49,9% περισσότερα σε σχέση με το προηγούμενο έτος ( είναι η πρώτη φορά που ένα μοντέλο ξεπερνά το Ibiza).

Η αύξηση των πωλήσεων το 2014, έδωσε τη δυνατότητα στην εταιρεία να κλείσει τη χρονιά με 7.497 δις ευρώ συνολικό κύκλο εργασιών που αντιστοιχεί σε 15,8% βελτίωση σε σχέση με το 2013, ενώ παράλληλα αποτελεί το καλύτερο οικονομικό αποτέλεσμα στην ιστορία της.

Με θετικά σημάδια ξεκίνησε και η φετινή χρονιά: Ήδη τους δύο πρώτους μήνες του έτους οι παγκόσμιες πωλήσεις της Seat αυξήθηκαν κατά 7,5% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο του 2014.