«Αγαπητή, θα έχεις μάθει ότι εδώ και μερικές εβδομάδες έχουν κατατεθεί τα στοιχεία σχετικά με τις απίστευτες δίκες για τα δείπνα στο σπίτι μου. Είναι περιττό να σου πω ότι δεν υπάρχει κανένας σεβασμός για σένα και για τους υπόλοιπους καλεσμένους των δείπνων μας και πως συνεχίζεται η πρόστυχη δυσφήμηση που όλοι μας αναγκαστήκαμε παράλογα να υποστούμε».

Με αυτά τα λόγια αρχίζει η επιστολή που έστειλε στις 29 Δεκεμβρίου του 2013 ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σε καθεμία από τις συνολικά 20 κοπέλες που συμμετείχαν στα περίφημα «μπούνγκα μπούνγκα» πάρτι του και σήμερα ελέγχονται από τις ιταλικές Αρχές ως ύποπτες για τα αδικήματα της διαφθοράς και ψευδομαρτυρίας στο πλαίσιο του περίφημου Ρούμπιγκεϊτ.

Παρότι απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες για σεξ επί πληρωμή με τη νεαρή μαροκινή χορεύτρια Ρούμπι, όλα δείχνουν πως οι δικαστικές περιπέτειες του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας δεν έχουν ακόμη τελειώσει. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται να πιστεύει η Εισαγγελία του Μιλάνου, σύμφωνα με την οποία ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξαγόραζε επί σειρά ετών την εύνοια αυτών των 20 γυναικών που συμμετείχαν στις περιβόητες ερωτικές βραδιές που διοργανώνονταν σε κάποια από τις βίλες του.

Εναντι αδράς αμοιβής, συνολικού ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ, οι επίδοξες στάρλετ και τα εκκολαπτόμενα μοντέλα που πρόσφεραν αφειδώς τη συντροφιά τους στον Σίλβιο και στους λοιπούς συνδαιτυμόνες του φέρεται ότι ψευδομαρτύρησαν κατά τη διάρκεια της δίκης για τη Ρούμπι, παρουσιάζοντας όλα όσα διαδραματίζονταν στα πρωθυπουργικά πάρτι με τρόπο όσο το δυνατόν λιγότερο προκλητικό. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι ιταλοί δικαστές, μέσα σε μια τετραετία ο ηλικίας 78 ετών πρώην πρωθυπουργός των Ιταλών φέρεται να κατέβαλε το ποσό των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ σε τουλάχιστον 20 κοπέλες που εμπλέκονταν στην υπόθεση Ρούμπι.

Μέσω της επιστολής του, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιθυμεί να εκφράσει τη συμπάθειά του προς αυτές. Ταυτόχρονα αποπειράται να δικαιολογηθεί για την παύση πληρωμών αλλά και να τις προετοιμάσει για το ενδεχόμενο να βρεθούν ξανά στο στόχαστρο «στρατευμένων» δικαστών.

«Υπάρχει κάτι ακόμη. Υπάρχει το ενδεχόμενο η βοήθεια που εγώ, ακολουθώντας τη συνείδησή μου, συνέχισα να προσφέρω σ’ εσένα και στους άλλους καλεσμένους για να μετριάσω τις συνέπειες που οι δίκες (της υπόθεσης Ρούμπι) προκάλεσαν στην εικόνα σας, στην αξιοπρέπειά σας, στη ζωή σας, να χρησιμοποιηθεί για την υπόθεση ακόμη και διάπραξης αδικημάτων όχι μόνο από εμένα αλλά και από εσάς. Σε αυτό το σημείο οι δικηγόροι μου, παρότι κατανοούν τη γενναιοδωρία και την ανιδιοτέλεια της πρωτοβουλίας μου, μου ζητούν να μη συνεχίσω τη μηναία οικονομική υποστήριξη καθώς θα μπορούσε να αποδοθεί ένας διαφορετικός από τον πραγματικό σκοπός. Γι’ αυτούς τους λόγους είμαι αναγκασμένος να διακόψω κάθε μου συνεισφορά» εξηγεί σχεδόν απολογητικά ο Μπερλουσκόνι.

Στο πλαίσιο της νέας αυτής έρευνας, πέρα από τον πρώην Καβαλιέρε, στο στόχαστρο των εισαγγελικών Αρχών βρίσκονται συνολικά 45 άτομα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται δύο δικηγόροι του Μπερλουσκόνι, δημοσιογράφοι, πολιτικοί, μουσικοί και μια αξιωματούχος της αστυνομίας.

«Λυπάμαι πολύ»

«Αυτή είναι η σημερινή Ιταλία. Μία Ιταλία δίχως δικαιοσύνη, μια χώρα όπου για να απονεμηθεί δικαιοσύνη πρέπει να προσφύγει κανείς στο Δικαστήριο του Στρασβούργου. Λυπάμαι, λυπάμαι πολύ. Ελπίζω, όταν ολοκληρωθεί η δίκη, να μπορέσω να σε ξαναδώ και να σε αγκαλιάσω ξανά.

Σε αγαπώ, Σίλβιο».

Απόσπασμα από τον επίλογο της επιστολής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι