Με τέρμα του Ιγκόρ στο 34′, ο Πανθρακικός πέρασε αλώβητος από το Ηράκλειο, φτάνοντας στο πρώτο εφετινό εκτός έδρας «τρίποντο»! Στο άδειο -λόγω τιμωρίας- «Θ.Βαρδινογιάννης» η ομάδα του Μάνουελ Ρόκα επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, κι έκανε αποφασιστικό βήμα για παραμονή στην κατηγορία.

Αντίθετα οι Κρήτες, οι οποίοι από το 61′ έπαιζαν και με αριθμητικό μειονέκτημα, μετά την αποβολή του Μπολάκη με δεύτερη κίτρινη, παρέμειναν στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα και ετοιμάζουν ήδη… βαλίτσες για την Football League.

Μετά από δύο κλασικές ευκαιρίες, με τον Κάσες στο 27΄ (η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του γηπεδούχων) και τον Ντιγκινί στο 33΄ (έφυγε ελάχιστα άουτ), ο Πανθρακικός έφτασε στην επίτευξη ενός τέρματος.

Ο Ρομέου με μπαλιά ακριβείας βρήκε τον Ιγκόρ κι εκείνος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Λόρια. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 38΄, όμως αρχικά το σουτ του Κάσες και εν συνεχεία η κεφαλιά του Ιγκόρ δεν βρήκαν στόχο.

Η ομάδα του Ηρακλείου έχασε στο 51′ μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν το φαλτσαριστό σουτ του Κουτσιανικούλη από πλάγια θέση σημάδεψε το αριστερό δοκάρι της εστίας του Αθανασιάδη.

Αντ’ αυτού, στο 61΄ υποχρεώθηκε να μείνει με 10 παίκτες, μετά την αποβολή του Μπολάκη με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 68΄ ο Πανθρακικός έχασε νέα κλασική ευκαιρία, με το σουτ του Μπαϊκαρά μέσα από την περιοχή να φεύγει δίπλα από την εστία του Λόρια, ο οποίος με τις επεμβάσεις του κράτησε χαμηλά το σκορ.

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Λόρια, Δαμιανάκης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μερεμπασβίλι, Περογαμβράκης, Μπολάκης, Φαζός, Μακρής.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάνουελ Ρόκα): Αθανασιάδης, Ποτουρίδης, Μεχία, Ντιγκινί (73΄ Ροτζέριο), Εμπόου, Κάσες, Μπαϊκαρά, Ρομέου (84΄ Μπαλδά), Ίγκορ (46΄ Τζάνης), Μελίσσης, Τσουμάνης.