Η κάψουλα Soyuz TMA-14M αναχώρησε από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το βράδυ της Τετάρτης. Τρεις ώρες αργότερα κι έπειτα από 167 μέρες στο Διάστημα, τα τρία μέλη του πληρώματος, ο ρώσος κοσμοναύτης Αλεξάντερ Σαμοκουτιάεφ, ο αμερικανός αστροναύτης Μπάρι Γουίλμορ και η Ρωσίδα Ελένα Σέροβα (η πρώτη γυναίκα κοσμοναύτης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό εδώ και δύο δεκαετίες) επέστρεψαν στη Γη σώοι και αβλαβείς.

Το τμήμα επανόδου του σκάφους Σογιούζ που τους μετέφερε προσγειώθηκε σε απομακρυσμένη περιοχή του Καζακστάν, με τη βοήθεια αλεξιπτώτων και μικρών ανασχετικών πυραύλων.

Βγαίνοντας από την κάψουλα, τα τρία μέλη του πληρώματος τοποθετήθηκαν σε ημικλινή στάση, προκειμένου να υποβληθούν στους πρώτους ιατρικούς ελέγχους, αλλά και για να αναπνεύσουν, έπειτα από πολύ καιρό, καθαρό αέρα.

«Ολα είναι καλά. Ευχαριστούμε. Τα παιδιά ήταν υπέροχα και εργαστήκαμε πολύ καλά», δήλωσε χαμογελαστή η Σέροβα ενόσω μία γιατρός τής έπαιρνε την πίεση. «Ολα καλά. Θα πιω πραγματικό τσάι με λεμόνι», αστειεύτηκε από την πλευρά του ο Σαμοκουτιάεφ, ενώ σε παρόμοιο ύφος ο Γουίλμορ αρκέστηκε να δηλώσει – στα Ρώσικα – ευτυχής που βρίσκεται στη Γη, προτού και οι τρεις επιβιβαστούν σε ξεχωριστά ελικόπτερα.