Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφρομή τις μεθοδεύσεις σχετικά με τα ασφαλιστικά ταμεία, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση σχεδιάζει την κατάθεση τροπολογίας για την “υποχρεωτική” χρήση των αποθεματικών των Ταμείων ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας.

»Σήμερα θεωρητικά τα Ταμεία θα μπορούσαν να μεταφέρουν σε λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα Ελλάδος 2,5 περίπου δισ. που έχουν αυτή τη στιγμή σε διάφορες εμπορικές τράπεζες. Εδώ υπάρχουν δύο ομάδες:

»Εκείνοι πουθα χρειαστούν τα χρήματα σε λίγες ημέρες για να πληρώσουν συντάξεις όπως το ΙΚΑ και ο ΟΑΕΕ που έχουν σήμερα από τις εισπράξεις του μήνα 700 εκ. ευρώ και οι άλλοι που δεν θα τα χρειαστούν άμεσα αλλά τα έχουν , όπως το ΕΤΑΑ σε προθεσμιακές καταθέσεις με επιτόκια πάνω από 2% , ενώ η τράπεζα Ελλάδος δίνει 1,7%.

»Άρα τίθενται 2 πολιτικά ερωτήματα

»Πρώτον έχουν αναλογιστεί ότι αν βάλουν χέρι στα αποθεματικά των Ταμείων, θα υπάρξει μείζον πρόβλημα για τις συντάξεις, αλλά θα αναλάβουν και ποινικές ευθύνες για την απώλεια εσόδων σε αυτά;

»Δεύτερον έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτές οι λογικές δεν οδηγούν πουθενά και τελικά ελάχιστα προσφέρουν και στο θέμα της έλλειψης “ρευστότητας” (οικονομική ασφυξία), που οι κυβερνητικές πολιτικές δημιουργούν στην οικονομία;

»Ο θεός βοηθός…» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.