Διαψεύδουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου την εγκατάσταση στελεχών του ΔΝΤ, της ΕΕ και ΕΚΤ στην Αθήνα για επεξεργασία στοιχείων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Πληροφορίες που μετέδωσε το πρωί το in.gr ανέφεραν πως αύριο θα βρίσκεται στην Αθήνα κλιμάκιο (Fiscal Team) των θεσμών αποτελούμενο από τρία στελέχη των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ, τα οποία θα επισκεφτούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αφενός για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία που θα παρουσιάσει η ελληνική πλευρά στις Βρυξέλλες, αφετέρου για να διαβεβαιώσουν πως η τεκμηρίωση του δημοσιονομικού κόστους των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η ελληνική πλευρά είναι επαρκής.

Κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφερόμενοι στις πληροφορίες αυτές ξεκαθάρισαν ότι : «Τα δημοσιεύματα ότι από αύριο θα εγκατασταθούν στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους τεχνικοί σύμβουλοι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Νωρίς το πρωί είχε γίνει γνωστό πως στις αυριανές τεχνικές διαβουλεύσεις με τους θεσμούς στις Βρυξέλλες θα μετείχαν ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνώμων Γιώργος Χουλιαράκης, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκος Θεοχαράκης, ο σύμβουλος του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Γιάννης Μάργαρης, η Έλενα Παναρίτη σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικής Πολιτικής και Προϋπολογισμού Σταυρούλα Μηλιάκου.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως οι Χουλιαράκης και Θεοχαράκης θα επιστρέψουν εσπευσμένα σήμερα το βράδυ στην Αθήνα. Δεδομένου δε ότι οι Μάργαρης και Μηλιάκου δεν έχουν μεταβεί στην βελγική πρωτεύουσα, παραμένει άγνωστο το ποιος θα εκκινήσει την τεχνική διαβούλευση αύριο με την τρόικα.

Πάντως, ο Γ. Βαρουφάκης θα μεταβεί στο Παρίσι προκειμένου να προετοιμάσει την συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ανχέλ Γκλουρία. Πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν πως ο κ. Βαρουφάκης κατά την παραμονή του στην γαλλική πρωτεύουσα θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τομέα του ΔΝΤ Πόλ Τόμσεν και με στελέχη του συμβουλευτικού οίκου Lazarde.