Το νέο Audi A7, το μεγάλο SUV της γερμανικής φίρμας αναμένεται να αποκτήσει μια plug-in hybrid έκδοση, την Q7 e-tron η οποία υπόσχεται πολλά γκάζια χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερες σπατάλες. Το plug-in υβριδικό σύνολο κινείται από ένα ντίζελ V6 3.0 TDI μηχανικό σύνολο ισχύος 258 ίππων και 600 Nm ροπής και ένα ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 128 ίππων και 350 Nm ροπής.

Συνολικά, το υβριδικό σύνολο αποδίδει 373 ίππους και ροπή 700Nm. Η κατανάλωση του σύμφωνα με το εργοστάσιο είναι στα 1,7 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 λιγότερες από 50 γρ./χλμ.

Μπορεί να προσφέρει αυτονομία κίνησης – μετά από ένα φουλάρισμα – για 1.410 χιλιόμετρα.

Κάτω από τα καθίσματα και συγκεκριμένα στο δάπεδο είναι τοποθετημένη η μπαταρία ιόντων – λιθίου που περιλαμβάνει 168 κυψέλες και είναι υγρόψυκτη. Η χωρητικότητά της είναι 17,3 kWh, επιτρέποντας στο μεγάλο SUV να κινείται μόνο με την χρήση ηλεκτρικής ενέργειας σε αποστάσεις έως 56 χιλιομέτρων.

Στα ατού του σημειώστε τη λειτουργία EV, μέσω της οποία κινείται μόνο με ηλεκτροκινητήρα. Επίσης, υπάρχει και η λειτουργία hybrid mode, που συνδυάζει και τους δύο κινητήρες ανάλογα με τους ρυθμούς κίνησης του αυτοκινήτου.

Στο βίντεο αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το υβριδικό σύνολο.