Η Airbus θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια νέα αύξηση της παραγωγής του Α320 πριν από το τέλος του έτους, αλλά η τελική απόφαση εξαρτάται από την έγκριση της διοίκησης καθώς και την κατάσταση στη λειτουργία της αλυσίδας παραγωγής, όπως ανέφερε ο επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων της εταιρείας.

Ο Τζον Λίχι προχώρησε στη συγκεκριμένη διαπίστωση μετά την ανακοίνωση των σχεδίων του μεγάλου ευρωπαίου κατασκευαστή αεροσκαφών να αυξήσει τη μηνιαία παραγωγή από 42 αεροπλάνα σε 50 αεροπλάνα τον μήνα για το 2017.

«Κάποια στιγμή πριν από το τέλος του έτους, νομίζω ότι είναι δυνατόν, με την επιφύλαξη της απόφασης από την εκτελεστική επιτροπή της Airbus και της έγκρισης του διοικητικού συμβουλίου της Airbus», δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεων προσθέτοντας ότι ο διευθύνων σύμβουλος Τομ Εντερς έχει ήδη μιλήσει για ένα δυνητικό ρυθμό ανάπτυξης πάνω από 60 αεροσκάφη ανά μήνα.

Μιλώντας στο περιθώριο ενός βιομηχανικού συνεδρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Τζον Λίχι δήλωσε ότι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αυτού του έτους θα αναλωθεί στην αναβάθμιση του superjumbo A380 με νέους κινητήρες, μια κίνηση που ζήτησε ο εκ των κορυφαίων πελατών της Airbus, η Emirates.

Επίσης, ο επικεφαλής του τμήματος πωλήσεων προέβλεψε ότι η Κίνα θα μπορούσε να παραγγείλει «έως 100» αεροσκάφη της τρέχουσας έκδοσης του μικρότερου αεριωθούμενου A330 πριν από το airshow που θα γίνει στο Παρίσι τον προσεχή Ιούνιο.