Θέση για το πολυσυζητημένο γκράφιτι στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου πήρε τη Δευτέρα και ο υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος μάλιστα απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου χρησιμοποίησε τον όρο «βανδαλισμό». Υποστήριξε πάντως ότι το συγκεκριμένο γκράφτι «απεικόνισε την κρίση στη χώρα». Παράλληλα ο υπουργός Πολιτισμού υποσχέθηκε τη διάθεση στο ΕΜΠ συντηρητών για την αποκατάσταση των μαρμάρινων στοιχείων.

«Το γκράφιτι στο Πολυτεχνείο απεικόνισε την κρίση στη χώρα, στην πόλη, στην οδό Στουρνάρη. Η σκοτεινιά του αναδύεται από το ζοφερό μικροκλίμα της περιοχής» είπε ο Νίκος Ξυδάκης και συνέχισε:

«Ταυτοχρόνως, το γκράφιτι κατέλαβε επιθετικά το ΕΜΠ και βανδάλισε το αρχιτεκτονικό μνημείο. Αλλοίωσε όχι μόνο τη μορφολογία του, αλλά και την ιστορική του φυσιογνωμία. Επιπλέον έφθειρε τα μάρμαρα, ελπίζουμε όχι ανεπανόρθωτα.

» Το Υπουργείο Πολιτισμού, στενά συνδεδεμένο με την ευρύτερη περιοχή, μέσω του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και του κεντρικού του κτιρίου, ανησυχεί για την κλιμακούμενη αποσάθρωση του αστικού ιστού και θα αναλάβει πρωτοβουλίες για αναβάθμιση μαζί με όλους τους θεσμικούς φορείς και τις κοινωνικές συλλογικότητες. Και ασφαλώς θα διαθέσει στο ΕΜΠ την τεχνογνωσία των συντηρητών του για την αποκατάσταση των μαρμάρινων στοιχείων».