Μεγάλες υπερτιμολογήσεις για έργα που έγιναν στην προβλήτα του Λιμένα Πειραιά αποκαλύπτουν με τρία πορίσματά τους, οι ελεγκτές του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και που προκάλεσαν ζημιά ύψους 7 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά.

Τα τρία πορίσματα έχουν ήδη αποσταλεί στην εισαγγελία, στον αν. υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και στον υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τρεις υπεργολαβίες που αφορούν τεχνικά έργα κυρίως στην προβλήτα του Λιμένα Πειραιά και τα οποία υπερκοστολογήθηκαν ακόμη και με εικονικά παραστατικά, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί ο Οργανισμός, ενώ σύντομα θα κληθούν οι εμπλεκόμενοι προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις.

 Πηγές του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης αρκέστηκαν να σχολιάσουν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ότι οι αρμόδιοι υπουργοί, που έλαβαν τα πορίσματα θα δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερα στοιχεία και πως η έρευνα στον Οργανισμό Λιμένα Πειραιά συνεχίζεται.

Τέλος, στα τρία πορίσματα επιρρίπτονται ευθύνες στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού το οποίο δεν φρόντισε να ελέγξει το κόστος των έργων.

Τι απαντά ο ΟΛΠ

Σε ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός υποστηρίζει ότι:

«*Το 2012 κατά την παραλαβή του έργου του Προβλήτα Ι του ΟΛΠ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, ο οποίος κατασκευάσθηκε τα έτη 2007-2009, πριν δηλαδή αναλάβει τα καθήκοντά της η σημερινή διοίκηση, διατυπώθηκαν κοστολογικές διαφορές, οι οποίες με τους τόκους ανήρχοντο σε 8 περίπου εκατ. ευρώ.

*Η κατασκευάστρια εταιρία αναγνώρισε τα κοστολογικά λάθη των συντελεστών της και με «Εξώδικη Αναγνώριση Οφειλής» αποδέχθηκε το ποσό, το οποίο προσδιόρισε ο ΟΛΠ ΑΕ.

Για το θέμα αυτό η παρούσα διοίκηση διέταξε και ολοκληρώθηκε ΕΔΕ, ενώ το σχετικό φάκελο τον έστειλε από το 2013 στη δικαιοσύνη για τυχόν άλλες ευθύνες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από