Στη συγκρότηση ειδικής ομάδας εργασίας προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που παρουσιάστηκε με ουρές ασφαλισμένων σε ορισμένα υποκαταστήματα του ΙΚΑ προχώρησε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης.

Η ομάδα, με συντονιστή τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) Χρ. Χάλαρη, έχει στόχο να ελαχιστοποιηθεί η ανάγκη της φυσικής παρουσίας των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ και να εκλείψουν οριστικά οι ουρές και η απαράδεκτη ταλαιπωρία τους.

Το μέτρο αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε νωρίτερα με πρωτοβουλία του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τα προβλήματα που σχετίζονται με την απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας σε μακρόχρονια ανέργους, σε μετανάστες, σε ασφαλισμένους μέσω εργόσημου, καθώς και στην πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας προστατευόμενων μελών (σύζυγοι- τέκνα).

Στη σύσκεψη, εκτός του αναπλ. υπουργού Δημήτρη Στρατούλη, παρευρέθηκαν επίσης ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Θεωνάς, ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της ΗΔΙΚΑ Χρήστος Χάλαρης, καθώς και οι υπεύθυνοι πληροφορικής του υπουργείου Εργασίας, του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ.

Με αφορμή τη συνάντηση, στελέχη του υπουργείου επανέλαβαν ότι δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης για την απόδοση της ασφαλιστικής ικανότητας.

Αυτή μπορεί να γίνεται από φέτος, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι έως τα τέλη Μαρτίου όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Βρούτσης: Επιτέλους ξύπνησαν για να διορθώσουν τα λάθη με τους

Νέες βολές κατά της κυβέρνησης για τις ουρές ασφαλισμένων σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ εξαπέλυσε ο τέως υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

«Επιτέλους ξύπνησαν, για να διορθώσουν τα λάθη τους με τις ατελείωτες ουρές στο ΙΚΑ, όμως, κατόπιν εορτής» αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον τέως υπουργό, «χρειάστηκε μόλις μια πολύ αυστηρή ανακοίνωσή χθες για να αντιληφθεί η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός ότι πρέπει να κινητοποιηθούν, ώστε να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος άδικα».

«Μετά τη χθεσινή μου ανακοίνωσή, με την οποία τους υπέδειξα ότι έχουν στα χέρια τους ένα πολύτιμο εργαλείο – με το όνομα ΑΤΛΑΣ – συγκλήθηκε επιτέλους σύσκεψη στο υπουργείο Εργασίας, με καθυστέρηση μιας ολόκληρης εβδομάδας, για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τις ατελείωτες ουρές στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, αλλά και για την αξιοποίηση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που ήδη υπήρχαν» προσθέτει.

«Γιατί πολύ απλά, όλη αυτή η απίστευτη ταλαιπωρία του κόσμου θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, εάν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έκανε σωστά τη δουλειά της» καταλήγει.