Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται 21 άτομα, τα οποία κατηγορούνται για την εμπρηστική επίθεση που σημειώθηκε πριν από δύο χρόνια στο εργοτάξιο της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Πολυγύρου, η βασική κατηγορία που αποδίδεται στους εμπλεκόμενους είναι αυτή της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης. Ακόμη, το βούλευμα καταλογίζει κατά περίπτωση κατηγορίες για μία σειρά από κακουργηματικές πράξεις όπως απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη, εμπρησμό κ.ά.

Όλοι οι κατηγορούμενοι είναι κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής και μέλη του κινήματος κατά της επένδυσης χρυσού. Τέσσερις από αυτούς είχαν προφυλακιστεί αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους. Στις απολογίες τους, όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν οποιαδήποτε σχέση με την επίθεση που είχε γίνει το Φεβρουάριο του 2013.

Με το ίδιο βούλευμα, πάντως, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πολυγύρου απάλλαξε από κάθε κατηγορία έναν εκ των κατοίκων που είχε κατηγορηθεί για την υπόθεση.

Το επόμενο διάστημα, το ίδιο δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να εκδώσει βούλευμα για την παραπομπή ή όχι σε δίκη 29 κατηγορουμένων που περιλαμβάνονται σε άλλη δικογραφία, η οποία αφορά σειρά από επεισόδια που συνέβησαν μέσα στο 2013 σε περιοχές της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, συνδεόμενα με τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού.

Το κατηγορητήριο αφορά περιστατικά που φέρονται να τελέστηκαν στις περιοχές Λάκκος Καρατζά, Μεγάλη Παναγία, και επίσης στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού. Στους εμπλεκόμενους αποδίδονται πράξεις σε βαθμό κακουργήματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από