Στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης η άνοιξη θα είναι ζεστή και ξηρή, προβλέπει η Weather Services International, μια αμερικανική εταιρεία μετεωρολογίας που προσφέρει τις υπηρεσίες στις βιομηχανίες ενέργειας και αεροπλοΐας. Στηνοτιοανατολική Ευρώπη όμως, η άνοιξη προβλέπεται βροχερή.

Οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλότερες από το κανονικό το τρίμηνο Μάρτιος-Μάιος λόγω της σχετικά υψηλής ατμοσφαιρικής πίεσης που διατηρείται στον Ατλαντικό, εξηγεί σε ανακοίνωσή του ο μετεωρολόγος της WSI Δρ Τομ Κρόφορντ.

Στην περιοχή της Ελλάδας, πάντως, οι βροχές φαίνεται ότι δεν θα λείψουν παρά τις υψηλές θερμοκρασίες. «Η άνοιξη προβλέπεται να είναι ξηρή στις περισσότερες τοποθεσίες, με εξαίρεση τμήματα της βόρειας και κεντρικής Σκανδιναβίας και την νοτιοανατολική Ευρώπη» γράφει ο Κρόφορντ.

Θερμοκρασίες ελαφρώς μικρότερες από τα κανονικά επίπεδα προβλέπονται μόνο για τη Βρετανία, καθ’ όλη τη διάρκεια της άνοιξης.

Ο Κρόφορντ επισημαίνει μάλιστα ότι «εάν η άνοιξη είναι τόσο ξηρή όσο προβλέπουν πολλά από τα μοντέλα μας, αυτό ενδέχεται να υποδεικνύει αυξημένες πιθανότητες ενός ζεστού καλοκαιριού σε ορισμένες περιοχές».