Είκοσι έξι υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων οι οποίες είχαν διαπραχθεί το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο 2014 έως και τον Φεβρουάριο του 2015 εξιχνιάσθηκαν και δύο άτομα από την Αλβανία, που φέρονται ως δράστες, συνελήφθησαν.

Η εξιχνίαση των υποθέσεων έγινε μετά τον εντοπισμό δύο Αλβανών ηλικίας 21 και 23 χρονών, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης, επειδή επέβαιναν σε αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή πριν από τρεις ημέρες.

Σε έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο από αστυνομικούς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκε ακόμη ένα κινητό τηλέφωνο και ένα μαχαίρι τύπου σουγιά συνολικού μήκους 14 εκατ., ενώ στον 23χρονο βρέθηκε και χασίς.

Από την προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 21χρονος μαζί με ένα ακόμη ομοεθνή και συνομήλικό του είχαν διαπράξει από τον Δεκέμβριο 2014 μέχρι και το Φεβρουάριο 2015 είκοσι έξι κλοπές – διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.

Σε έρευνα που έγινε στα σπίτια των δύο 21χρονων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικός υπολογιστής, μαχαίρι και είδη ενδύσεως. Επιπλέον συνελήφθη και ο 23χρονος για κλοπή αυτοκινήτου και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.