Η ισχυροποίηση της μπασκετικής ΑΕΚ, η οποία έχει πλέον στο ρόστερ της παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας (Ινγκλις, Χέρστον, Μενσά-Μπονσού) θέτοντας ως μεσο-βραχυπρόθεσμο στόχο την επιστροφή της «στην κορυφή του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ» διά στόματος του ιδιοκτήτη της Μάκη Αγγελόπουλου, προσδίδει ιδιαίτερη λάμψη στη σημερινή (19.00, OTE Sports 3) αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όπου θα πέσει η αυλαία της 16ης αγωνιστικής της Α1.

«Δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσουμε δίνοντας δύο αγώνες σε τρεις ημέρες, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για δύο τόσο δύσκολα παιχνίδια. Από την άλλη, δεν πρέπει να νιώθουμε καμία πίεση, πρέπει να χαρούμε αυτούς τους δύο αγώνες, ειδικά τον πρώτο που γίνεται στην έδρα μας» σχολίασε ο κόουτς της ΑΕΚ Ντράγκαν Σάκοτα, προαναγγέλλοντας και τον αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την ερχόμενη Πέμπτη (17.30) για την εμβόλιμη 17η αγωνιστική. Ο «Σάλε» θα μάθει την τελευταία στιγμή αν θα έχει στη διάθεσή του τον γιο του Ντούσαν, ενώ για την ομάδα του, που έρχεται από τρεις σερί νίκες (ΚΑΟΔ, Κόροιβος, Πανιώνιος), πρόκειται για το δυσκολότερο τεστ της νέας εποχής. Την ίδια στιγμή, ο ομόλογός του στον Παναθηναϊκό Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν υπολογίζει τον Αμερικανό Γκάνι Λαουάλ, που υποφέρει από θλάση στον ώμο, ενώ το διακύβευμα είναι πολύ σπουδαίο για τους Πράσινους, αν αναλογιστεί κανείς ότι ήδη μετρούν δύο ήττες και ο Ολυμπιακός μόνο μία.

Στους σαββατιάτικους αγώνες ξεχώρισε η επιβλητική νίκη (76-60) του Απόλλωνα Πατρών επί του Αρη στο κλειστό της Περιβόλας. Στα Τρίκαλα, η ομώνυμη ομάδα έσπρωξε (78-69) ακόμη περισσότερο τον Πανιώνιο προς τον γκρεμό της Α2 και αποχαιρέτησε τον Καμερουνέζο Κένεθ Κάντζι (13 π., 8 ρ.), που συμφώνησε με την ιταλική Σάσαρι.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας (72-64) του ΚΑΟΔ στην Πυλαία, έχοντας απόλυτη ευστοχία στις δέκα τελευταίες βολές. Το Ρέθυμνο διέκοψε το σερί πέντε ηττών υποτάσσοντας (78-66, κ.α. 58-58) τον Κόροιβο Αμαλιάδας με επιμέρους σκορ 20-8 στην παράταση. Τέλος, η Νέα Κηφισιά αγχώθηκε ώσπου να υποτάξει (68-67) τον Πανελευσινιακό.