Η δήλωση του ΕΛΚ δεν πρέπει να γίνεται όπλο εσωκομματικής αντιπαράθεσης στη ΝΔ, τόνισε η βουλευτής και πρώην υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμόΒΗΜΑ FM 99,5.

Η ίδια αναγνώρισε πάντως ότι η ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είχε προβληματικά σημεία.

Σχετικά με το δείπνο στο οποίο συμμετείχε και η ίδια μαζί με άλλα στελέχη, είπε ότι δεν πρέπει να αποκτούν τέτοια δημοσιότητα και ότι όποιος έχει να πει κάτι, μπορεί να το πει στα αρμόδια όργανα.

«Δεν πρέπει στο κόμμα μας να δημιουργούνται συνιστώστες και φράξιες. Η εσωστρέφεια δεν μας έχει κάνει καλό, όπως έχουμε δει και στο παρελθόν» συνέχισε.

«Το κόμμα στις εκλογές υπέστη ήττα, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία και πολιτική ωριμότητα, την οποία κάποιοι και πολλοί δεν την έχουν» ήταν το σχόλιο που έκανε η τέως υπουργός Τουρισμού, σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τη δήλωση Δένδια ότι το κόμμα υπέστη μεγάλη στρατηγική ήττα.

Σε ερώτηση για το αν η ίδια θα τοποθετηθεί στη συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας την ερχόμενη Πέμπτη, είπε ότι αν της δοθεί ο λόγος θα επιθυμούσε να επικεντρωθεί στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, αλλά και στην ανάγκη ενός «πειστικού αφηγήματος» για την επόμενη μέρα.

Για το αν πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας, είπε ότι «αυτή τη στιγμή» δεν έχει τεθεί ζήτημα και ότι αυτή τη στιγμή το εθνικό θέμα είναι περισσότερο σημαντικό.

Όσο για τις κινήσεις και τα όσα αναφέρονται για τον Κώστα Καραμανλή, η Όλγα Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε λάθος τη συζήτηση για το τι θα κάνει ο πρώην πρωθυπουργός. «Δεν χρειάζεται κανείς να ερμηνεύει τις κινήσεις του» είπε χαρακτηριστικά.