Στους 19 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από μια σειρά εκρήξεων που σημειώθηκαν την Παρασκευή το πρωί με στόχο ένα σιιτικό τέμενος, στη βορειοδυτική πόλη Πεσαβάρ του Πακιστάν, ενώ την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν του Πακιστάν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως μια ομάδα ενόπλων εισέβαλε στο τζαμί, όπου πιστοί είχαν συγκεντρωθεί για τις προσευχές της Παρασκευής, και άνοιξε πυρ, ενώ στη συνέχεια τρεις εκρήξεις ακούσθηκαν μέσα από το κτίριο.

«Κλήθηκε η αστυνομία και άρχισε μια επιχείρηση εναντίον των τρομοκρατών», δήλωσε ο Μιάντ Σαΐντ, αρχηγός της αστυνομίας στην Πεσαβάρ. Ένας άλλος αξιωματούχος της αστυνομίας δήλωσε πως οι ένοπλοι έριξαν χειροβομβίδες μέσα στο κτίριο, στο οποίο σημειώθηκε πυρκαγιά.

Αυτόπτης μάρτυρας, ο Σαχίντ Χουσέιν, είπε στο Reuters ότι οι πιστοί μόλις είχαν τελειώσει τις προσευχές της Παρασκευής όταν πέντε ή έξι άνδρες με στρατιωτικές στολές εισέβαλαν στο τέμενος κι άνοιξαν πυρ.

«Δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε. Ένας από τους δράστες στη συνέχεια ανατινάχθηκε και μετά παντού γύρω υπήρχε καπνός και σκόνη».

Το Ιατρικό Συγκρότημα Χαγιαταμπάντ της Πεσαβάρ ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε δύο εβδομάδες έπειτα από εκείνη που είχε στοιχίσει τη ζωή σε 61 ανθρώπους στη Σικαρπούρ, στο νότιο Πακιστάν, επίσης σ’ ένα τέμενος σιιτών, κι ενώ το Ισλαμαμπάντ επιχειρεί να υιοθετήσει μέτρα για την αντιμετώπιση των ισλαμιστών τρομοκρατών έπειτα από την πολύνεκρη επίθεση στις 16 Δεκεμβρίου με 134 μαθητές νεκρούς σε σχολείο του στρατού στην Πεσαβάρ.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα πατάξει όλες τις ένοπλες οργανώσεις και έχει επαναφέρει την θανατική ποινή. Επίσης έχει θεσπίσει στρατοδικεία για την επίσπευση των καταδικαστικών αποφάσεων κι έχει διευρύνει την στρατιωτική εκστρατεία της στις βορειοδυτικές περιοχές της αφγανικής μεθορίου, όπου βρίσκουν καταφύγιο οι ένοπλοι.