Πολλές και ποικίλες ιστορίες γύρω από τη ζωή του Μάικλ Τζάκσον κυκλοφόρησαν μετά τον θάνατό του, το 2009. Λίγες ωστόσο είναι τόσο εξωφρενικές όσο αυτή που φέρεται να υποστήριζε ο πρώην μάνατζερ του, ο Φρανκ Ντιλέο, και σύμφωνα με την οποία η Μαφία ήθελε νεκρό τον βασιλιά της ποπ.

Ο Ντιλέο, ο οποίος σε ρόλο γκάνκστερ συμμετείχε στα «Καλά παιδιά» του Μάρτιν Σκορσέζε, ήταν υπεύθυνος για την καριέρα του Τζάκσον τη δεκαετία του ’80. Πέθανε το 2011, σε ηλικία 63 ετών, έπειτα από επιπλοκή σε εγχείρηση καρδιάς.

Ο Ντιλέο διατηρούσε μεγάλο αρχείο από βίντεο, τα οποία συγκέντρωσε ο πρώην συνεργάτης του Μαρκ Λαμίκα και περιέλαβε το περιεχόμενό τους στη βιογραφία του («DiLeo: I Am Going To Set The Record Straight»). Σε κάποιο από αυτά, αναφέρεται σε συμβόλαιο δολοφονίας της Μαφίας με στόχο τον Τζάκσον, καθώς και πώς ο Ντιλέο κατάφερε να το σταματήσει.

Εκτός όμως από το σενάριο δολοφονίας, ο Ντιλέο φένεται πως είχε κατά καιρούς μιλήσει και για άλλα προσωπικά ζητήματα του βασιλιά της ποπ, όπως η εμφάνισή του και το πόσο πολύ δεν ήθελε να μοιάσει στον πατέρα του. «Ο Μάικλ είχε πει στον Φρανκ ότι δεν άντεχε να βλέπει το πρόσωπο του πατέρα του (Τζόζεφ Τζάκσον) κάθε φορά που κοιταζόταν στον καθρέφτη», γράφει μεταξύ άλλων ο Λαμίκα στη βιβλιογραφία του Ντιλέο.

Σύμφωνα με τη New York Post, η οποία δημοσίευσε τα αποσπάσματα της βιογραφίας, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από το περιβάλλον του Τζάκσον. Αγνωστο παραμένει επίσης πότε θα κυκλοφορήσει το βιβλίο.