Εναν παλιό καλό «φίλο» ξαναβρήκε ο Τομ Χανκς. Δέκα πέντε χρόνια μετά τα γυρίσματα του «Ναυαγού», ο αμερικανός πολυβραβευμένος ηθοποιός συναντήθηκε με τον «Μίστερ Γουίλσον» σε έναν αγώνα χόκεϊ ανάμεσα στους New York Rangers και τους Boston Bruins, στη Νέα Υόρκη.

Στη δραματική ταινία, παραγωγής 2000, ο Τομ Χανκς βρίσκεται ναυαγός σε έναν νησί του Νότιου Ειρηνικού, αφότου κατέπεσε το αεροπλάνο στο οποίο επέβαινε . Στην αγωνιώδη προσπάθειά του να ζήσει στο ακατοίκητο νησί, ο κινηματογραφικός Τσακ αναπτύσσει μία μοναδική σχέση με τον «Μίστερ Γουίλσον», μία μπάλα του βόλεϊ, η οποία ξεβράστηκε στη στεριά – μεταξύ άλλων πακέτων της FedEx στην οποία εργαζόταν και τα οποία σκορπίστηκαν στη θάλασσα μετά το δυστύχημα.

Σε μία από τις πιο συγκλονιστικές σκηνές της ταινίας, ο Τσακ φωνάζει απελπισμένα το όνομα του φίλου του Γουίλσον, αφότου αντιλαμβάνεται ότι η μπάλα του έχει πέσει από το σχεδία με την οποία προσπάθησε να επιστρέψει στον πολιτισμό.

Το βράδυ της Πέμπτης ωστόσο, το κλίμα ήταν πολύ διαφορετικό. Ο Τομ Χανκς βρήκε ξανά τον Γουίλσον αφότου θαυμαστής του από την κερκίδα τού πέταξε μία μπάλα με την ίδια εκείνη στάμπα που είχε αφήσει ο Τσακ με το ματωμένο χέρι του. Αυτή τη φορά όμως ο πολυβραβευμένος ηθοποιός ήταν περιχαρής και σχεδόν τραγουδούσε το όνομα του φίλου του…