Σφοδρές χιονοπτώσεις συνεχίζουν να πλήττουν τη βόρεια Ισπανία, όπου δρόμοι έκλεισαν, σιδηροδρομικά δρομολόγια ακυρώθηκαν, ενώ μια ομάδα προσκυνητών που προσπαθούσε να μεταβεί στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα εγκλωβίστηκε.

Ένα νέο κύμα ψύχους σαρώνει τις 33 από τις 50 ισπανικές περιφέρειες ως και τον ισπανικό θύλακα Μελίγια, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία.

Στην επαρχία Παλένθια, στη βόρεια Μαδρίτη, σε κοντινή απόσταση από τις Αστούριες, η μικρή κοινότητα Αγκιλάρ δε Κάμπο φιλοξένησε τουλάχιστον 60 ταξιδιώτες σε ένα γυμναστήριο και ένα σχολείο, μετέδωσε ένας φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου, ο Σεζάρ Μάνσο, ο οποίος αναγκάστηκε να διανυκτερεύσει εκεί καθώς οι δρόμοι είχαν κλείσει από το χιόνι.

Μια μονάδα διάσωσης του στρατού από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι χρειάστηκε να παράσχει βοήθεια σε περίπου 100 ανθρώπους τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, που είχαν εγκλωβιστεί στον αυτοκινητόδρομο Α-67.

Στη γειτονική επαρχία Λεόν (βόρεια) ομάδες της πολιτικής προστασίας προσέφεραν βοήθεια σε 19 προσκυνητές που περπατούσαν στο δρόμο της Κομποστέλα, «έχοντας χάσει τον προσανατολισμό τους» σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου.

Στην ομάδα βρίσκονταν επίσης 13 ανήλικοι που τους συνόδευαν 2 ενήλικες, 3 Κορεάτες και μία Νοτιοαφρικανή, που πέρασαν την νύχτα σε ένα δημοτικό καταφύγιο στο Βέγκα δε Βαλκάρθε.

Στη βόρεια Ισπανία ακραία καιρικά φαινόμενα συνεχίζουν να πλήττουν μια περιοχή από τις Αστούριες έως την Καταλονία.

Οι ανατολικές περιοχές της Καταλονίας και οι Βαλεαρίδες νήσοι αντιμετωπίζουν το κίνδυνο να πληγούν από πλημμύρες, ενώ στις παράκτιες περιοχές οι αρχές εξέδωσαν προειδοποιήσει για θυελλώδεις ανέμους. Επιπλέον αναμένονται νέες χιονοπτώσεις και παγετός.