Εξι μόλις μήνες έχουν περάσει από την ημέρα που ο Ρόμπιν Γουίλιαμς αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του και οι στενοί του συγγενείς βρίσκονται ήδη στα δικαστήρια.

Ο καυγάς ανάμεσα στη χήρα του πολυβραβευμένου ηθοποιού, τη Σούζαν Σνάιντερ, και τα τρία του παιδιά (Ζακ, Ζέλντα και Κόντι) από τους δύο προηγούμενους γάμους του δεν περιστρέφεται μόνο γύρω από την κινητή ή ακίνητη περιουσία του Γουίλιαμς, αλλά και γύρω από μία σειρά από προσωπικά αντικείμενα.

Στις αγωγές που έχουν καταθέσει και οι δύο πλευρές αποτυπώνεται το ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, για ρούχα, φωτογραφίες, ποδήλατα, συλλογές απολιθωμάτων και παιχνίδια.

Πρώτη κατέθεσε αγωγή η Σνάιντερ, πριν από τα Χριστούγεννα, κατηγορώντας τα παιδιά τού αμερικανού ηθοποιού ότι παίρνουν αντικείμενα χωρίς την άδειά της. Επί της ουσίας, αυτό που διεκδικεί η Σνάιντερ είναι να αποκλείσει τα παιδιά του συζύγου της από καθετί που υπάρχει στο σπίτι όπου έμενε με τον Γουίλιαμς στην Καλιφόρνια.

Τα παιδιά από την πλευρά τους επιμένουν ότι κανένας από τους τρεις ούτε κάποιος εκπρόσωπος τους πήγε ή πήρε κάτι από το σπίτι τους. Υποστηρίζουν επίσης πως η Σνάιντερ «προσθέτει κι άλλες πληγές σε ένα φοβερό τραύμα», προσπαθώντας να αλλάξει τη διαθήκη και να ληστέψει τα ρούχα και άλλα προσωπικά αντικείμενα του πατέρα τους.

«Τα παιδιά του Γουίλιαμς είναι πληγωμένα που η σύζυγός του (τα τελευταία τρία χρόνια της ζωής του) ενήργησε ενάντια στις επιθυμίες του, αμφισβητώντας τα σχέδια τα οποία είχε ο ίδιος προσεκτικά κάνει για την περιουσία του» αναφέρουν οι δικηγόροι τους.