Σε 22 ανέρχονται τα σπίτια που έχουν πληγεί στην κοινότητα Κλεπά της ορεινής Ναυπακτίας, λόγω των κατολισθήσεων μετά τα τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, 10 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ρωγμές και άλλα 10 αιωρούνται, λόγω της καθίζησης. Επίσης, δύο ακόμη σπίτια έχουν υποστεί καθίζηση, όπως και ο κεντρικός δρόμος της κοινότητας.

Οσον αφορά τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο, λόγω των κατολισθήσεων, έχουν αποκλεισθεί τα δημοτικά διαμερίσματα Περδικόβρυση και Λιβαδάκι.

Επίσης, η πρόσβαση στα δημοτικά διαμερίσματα Λιμνίτσας και Τερψιθέας, πραγματοποιείται μόνο από το οδικό δίκτυο της Μακριάς Ράχης.

Ακόμα, με δυσχέρεια διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων από Θέρμο προς Χαλίκι, Αργυρό Πηγάδι, Κόνισκα και Αμπρακιά, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία από Θέρμο προς Πλάτανο, μέσω Σκλήμνας.

Στο μεταξύ, λόγω του αυξημένου όγκου νερού στην κοίτη του ποταμού Αχελώου, έχει διακοπεί η κίνηση των οχημάτων στις γέφυρες Αυλακίου και Τέμπλας, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο από τη γέφυρα της Τατάρνας.

Αλυσίδες

Ομως, προβλήματα έχουν προκληθεί και λόγω της χιονόπτωσης στην ορεινή Ναυπακτία, αφού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο από Ελατού προς Άνω Χώρα και από Κρυονέρια προς Άνω Χώρα.

Επίσης, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται και στο ορεινό οδικό δίκτυο της Αχαΐας, δηλαδή από Καλάβρυτα προς Κλειτορία, μέσω Λουσών και Πριόλιθου, στην επαρχιακή οδό Κλειτορίας – Αορανίας – Ψωφίδας, μέσω Αυχαίνα Πριολίθου και στην επαρχιακή οδό Κλειτορίας – Γκούρας, μέσω Λυκούριας.