Νυχτερινή επιχείρηση οργανώθηκε από πυροσβέστες για να προσεγγίσουν δύο αποκλεισμένους και χωρίς ρεύμα οικισμούς στα ορεινά Αγραφα και να διαπιστώσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονταν 20 κάτοικοι.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα έφθασαν στον Πρόδρομο, έναν εκ των οικισμών. «Πήγαμε σε ένα προς ένα τα σπίτια για να διαπιστώσουμε την κατάσταση των ηλικιωμένων κατοίκων.

Είναι όλοι καλά στην υγεία τους και περιμένουν να φτάσουν τα μηχανήματα για να ανοίξουν τους δρόμους και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία», δήλωσε ο διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Λαμίας Ανδρέας Μωράτης που ήταν επικεφαλής της ομάδας διάσωσης.

Οπως είπε, έψαχναν τα σπίτια ένα προς ένα και χτυπούσαν τις πόρτες «όπου έβλεπαν να καίει κάποιο φανάρι μέσα στη νύχτα».

Σύμφωνα με τον κ. Μωράτη, οι κάτοικοι δεν ζήτησαν κάτι, έχουν εφόδια και είναι ψύχραιμοι για να αντιμετωπίσουν την κακοκαιρία.

Μέσα στη νύχτα οι πυροσβέστες συνέχισαν και για τον οικισμό Γρενά όπου μια οικογένεια είχε ζητήσει βοήθεια. Τελικά, διαπίστωσαν ότι είναι όλα τα μέλη της καλά στην υγεία τους.

Η πρόσβαση στα συγκεκριμένα χωριά των Αγράφων είναι αδύνατη από την πλευρά της Ευρυτανίας και αυτή τη στιγμή ήδη κινούνται μηχανήματα από την περιοχή της Καρδίτσας, έτσι ώστε να προσεγγίσουν τον ορεινό όγκο και να ανοίξουν τις πρώτες διαβάσεις.

Οι πυροσβέστες που διέμειναν στους οικισμούς την υπόλοιπη νύχτα, έχουν ήδη ξεκινήσει την πεντάωρη πεζοπορία της επιστροφής.