Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με τον πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) Χρήστο Σκλαβούνη. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και εξετάσθηκε το γενικότερο πλαίσιο του εγχώριου πιστωτικού συστήματος.

Αργότερα το μεσημέρι η διευθύνουσα σύμβουλος του ΤΧΣ Αναστασία Σακελλαρίου είχε συνάντηση με στελέχη του νέου οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Πρόκειται για τον οικονομολόγο Δημήτρη Λιάκο, που ως πρόσφατα ήταν μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την Κερασίνα Ραυτοπούλου, που έχει επιτελικό ρόλο στη γραμματεία του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του κυβερνώντος κόμματος.

Αν και τις προηγούμενες ημέρες δημοσιογραφικές πληροφορίες έφεραν την κυβέρνηση να εξετάζει αλλαγές στη Διοίκηση του ΤΧΣ, ωστόσο από τη σημερινή συνάντηση των κ.κ. Δραγασάκη και Σκλαβούνη δεν προκύπτει κάτι το σχετικό.

Σημειώνεται πως ο καταστατικός νόμος του ΤΧΣ ν. 3864/2010 όπως τροποποιήθηκε προσφάτως με το ν.4254/2014 προβλέπει στη παράγραφο 6 του άρθρου 4 ότι όσοι έχουν διατελέσει υπάλληλοι ή σύμβουλοι πιστωτικών ιδρυμάτων εποπτευομένων από την Τράπεζα της Ελλάδος ή κατέχουν μετοχικό κεφάλαιο ή διαθέτουν χρηματοοικονομική συμμετοχή που συνδέεται άμεσα ή έμμεσα με το μετοχικό κεφάλαιο τέτοιου ιδρύματος αξίας 100.000 ευρώ ή ανώτερης κατά τα τελευταία τρία έτη δεν μπορούν να τοποθετηθούν στη Διοίκηση του ΤΧΣ.

Ουσιαστικά με τη διάταξη αυτή τίθενται «εκτός νυμφώνως» του ΤΧΣ και θεωρούνται ως μη επιλέξιμα σχεδόν όλα τα ανώτατα στελέχη πιστωτικών ιδρυμάτων.

Ανακοίνωση του ΤΧΣ

«Σήμερα στις 11:00πμ πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Δραγασάκη και του Προέδρου του ΤΧΣ κ. Σκλαβούνη στα γραφεία της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης.

» Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ των κ. Δημήτρη Λιάκου, κα. Κερασίνας Ραυτοπούλου, στελεχών του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης και της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΤΧΣ κα. Αναστασίας Σακελλαρίου στις 13:30 στα γραφεία του ΤΧΣ.

» Οι συζητήσεις είχαν θεσμικό χαρακτήρα και επικεντρώθηκαν σε ενημερωτικά θέματα που αφορούν στο ΤΧΣ, καθώς και σε θέματα προσέλκυσης ξένων επενδυτών.»