Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι η Γαλλία «δεν προσβάλλει κανέναν» όταν υπερασπίζεται «τις ιδέες της», αναφερόμενος εμμέσως στις διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορες μουσουλμανικές χώρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δημοσίευση από τη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo ενός ακόμη σκίτσου του προφήτη Μωάμεθ.

«Δεν προσβάλλουμε κανέναν όταν υπερασπιζόμαστε τις ιδέες μας, όταν ζητάμε ελευθερία, αντίθετα σεβόμαστε όλες και όλους στους οποίους απευθύνονται οι ιδέες μας για να τις μοιραστούν», είπε ο Ολάντ μιλώντας με την ευκαιρία της 70ής επετείου από την ίδρυση του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Η Γαλλία δεν δίνει μαθήματα σε καμία χώρα, όμως η Γαλλία δεν αποδέχεται καμία μισαλλοδοξία», και «η γαλλική σημαία είναι πάντα αυτή της ελευθερίας», υπογράμμισε ο γάλλος πρόεδρος.

Οι διαδηλώσεις κατά της Σαρλί Εμπντό συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο κινητοποιήσεων, το οποίο σημαδεύτηκε από βίαια επεισόδια στον Νίγηρα τα οποία στοίχισαν τη ζωή σε 10 ανθρώπους.