Ένας άνδρας που έκανε οτοστόπ σε  αυτοκινητόδρομο στη νοτιοδυτική Ουρουγουάη είδε να σταματά μπροστά του το αυτοκίνητο του... προέδρου της χώρας Χοσέ Μουχίκα ο οποίος δεν δίστασε καθόλου να του προσφέρει τις υπηρεσίες του και να τον μεταφέρει μέχρι την κοντινότερη πόλη.

Στις 5 Ιανουαρίου ο Χεράλντ Ακόστα, πήγε στη δουλειά του, σε ένα εργοστάσιο στο Μόντες δελ Πλάτα, όμως του απαγορεύτηκε η είσοδος επειδή δεν είχε ανανεώσει την ταυτότητά του μετά τη λήξη της. Αποφάσισε τότε να επιστρέψει στο σπίτι του κάνοντας οτοστόπ.

Κάτω από τον καυτό ήλιο «περπάτησα για λίγο, με προσπέρασαν 25-30 αυτοκίνητα αλλά κανείς δεν σταμάτησε» είπε ο Ακόστα στην εφημερίδα Ελ Ομπσερβαδόρ.

Έπειτα, ξαφνικά, ένα φορτηγάκι με επίσημες πινακίδες, που το ακολουθούσε ένα άλλο αυτοκίνητο, σταμάτησε μπροστά του. Ο οδηγός του αυτοκινήτου τον ρώτησε πού πήγαινε. «Του απάντησα ότι ήθελα να πάω στο Χουάν Λακάσε και εκείνος είπε ότι μπορούσε να με πετάξει μέχρι στην Αντσορένα (σ.σ. εκεί βρίσκεται μια προεδρική κατοικία) και να ανέβω στο φορτηγάκι. Μπήκα μέσα κι αμέσως σκέφτηκα ότι κάπου την ξέρω την γυναίκα που οδηγούσε», είπε.

Η οδηγός δεν ήταν άλλη από τη Λουσία Τοπολάνσκι, τη γερουσιαστή και σύζυγο του "Πέπε" Μουχίκα, του προέδρου της χώρας.  Ο Πέπε καθόταν επίσης μπροστά και είχαν μαζί και το σκυλάκι τους, τη Μανουέλα», πρόσθεσε ο εργάτης.

«Η διαδρομή ήταν σύντομη αλλά και οι δύο ήταν πολύ φιλικοί», σχολίασε ο Ακόστα ο οποίος έχει αναρτήσει στο Facebook φωτογραφίες από την αναπάντεχη συνάντησή του με τον πρόεδρο και τη σύζυγό του που έγινε για λίγο ο προσωπικός «σοφέρ» του.

Ο Μουχίκα είναι πασίγνωστος στην Ουρουγουάη για τον απλό τρόπο ζωής που ακολουθεί και για το γεγονός ότι παραβλέπει συχνά το πρωτόκολλο. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, που λήγει την 1η Μαρτίου, ξεχώριζε πάντα για την απλότητά του και για το γεγονός ότι συμπεριφερόταν ως απλός πολίτης, όπως τη φορά που τον εντόπισαν σε ένα κατάστημα ειδών υγιεινής να αγοράζει ένα κάθισμα τουαλέτας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από