Ο Γιώργος Τζαβέλλας ανοίγει το σκορ στη νικηφόρα εκτός έδρας αναμέτρηση του ΠΑΟΚ απέναντι στον Λεβαδειακό. Η κάμερα ζουμάρει στο πρόσωπό του κι οι τηλεθεατές διαβάζουν τα… γαλλικά του σκόρερ.

Πταίσμα, θα έλεγε κανείς με όσα συμβαίνουν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα και λαμβάνοντας υπόψη την πίεση που ένιωθαν οι παίκτες του Δικεφάλου του Βορρά.

Αν επικεντρωθούμε στο κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας, θα διαπιστώσουμε ότι τα γαλλικά μετά το γκολ ήταν απλώς μια πτυχή του χαρακτήρα του αμυντικού του Δικεφάλου.

Εκρηκτικός, οξύθυμος, πολλές φορές εριστικός κι έτοιμος να απαντήσει σε οποιονδήποτε, ο Γιώργος Τζαβέλλας στο 21′ του προχθεσινού αγώνα ανοίγει συζήτηση με τον Βαγγέλη Μάντζιο για φάουλ που του έκανε ο Γκόμεζ.

Κουβέντα στην κουβέντα πιάνονται στα χέρια. Οι δύο ποδοσφαιριστές φτάνουν στα όρια της συμπλοκής και ο διαιτητής Ανδρέας Παππάς τους αποβάλλει.

Ουδεμία έκπληξη για όσους παρακολουθούν την πορεία του Τζαβέλλα.

Η αντίδρασή του στο γκολ και η κοκορομαχία του με τον Μάντζιο ήταν ακόμα ένας κρίκος μιας αλυσίδας με επεισόδια για όλα τα γούστα.

Τις παραμονές του θριαμβευτικού για τον ΠΑΟΚ αγώνα στο Γεώργιος Καραϊσκάκης εξετάστηκε από γιατρό της προτίμησής του στην Αθήνα, απόφαση που προκάλεσε αμφισβήτηση για την επάρκεια του γιατρού του Δικεφάλου του Βορρά.

Ο Αγγελος Αναστασιάδης απέκλεισε τον Τζαβέλλα από την αποστολή και στη συνέντευξη Τύπου του φαληρικού γηπέδου κάλυψε απολύτως τους συνεργάτες του δηλώνοντας: «Εχουμε το καλύτερο ιατρικό τιμ. Είμαστε 1.000% σίγουροι πως κάνουν καλά τη δουλειά τους. Ο Τζαβέλλας έμεινε έξω γιατί δεν ήταν έτοιμος. Την Κυριακή, αν έρθει και μου πει πως είναι καλά, μπορεί να είναι στην ενδεκάδα».

Ο ΚΑΛΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ. Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη οργίαζαν οι φήμες που ήθελαν τον Τζαβέλλα εκτός ΠΑΟΚ.

Σχεδόν αμέσως ο Αναστασιάδης ανέλαβε να σβήσει τη φωτιά.

«Το θέμα του είναι λήξαν. Εγινε ένα λάθος από μένα, γιατί θα έπρεπε να τον καλύψω. Είμαι αρχηγός της οικογένειας και όταν όλοι λένε κάτι για κάποιον, εγώ απαγορεύεται να μην κάνω το αυτονόητο, άσχετα αν είχε κάνει λάθος ή όχι. Κανείς γονιός, αν κάνει κάτι κακό το παιδί του, δεν το βγάζει έξω και το σκοτώνει. Εγώ δεν είμαι εδώ για να προστατεύσω τον εαυτό μου. Οταν συμβαίνει κάτι με τα παιδιά, εγώ πρέπει να κάνω το αυτονόητο» είπε.

Αυτόπτης μάρτυρας των εκρήξεων του Τζαβέλλα ήταν και ο Φερνάντος Σάντος με το Μουντιάλ σε εξέλιξη.

Οι εκδοχές για το επεισόδιό του με τον Γιάννη Μανιάτη ποικίλλουν, αλλά όλα τα ρεπορτάζ ανέφεραν τον Τζαβέλλα ως πρωταγωνιστή σε πολύ δυνατή κόντρα με τον αμυντικό του Ολυμπιακού τις παραμονές του ματς με την Ιαπωνία. Οι δύο ποδοσφαιριστές είχαν πιαστεί στα χέρια και στον ημιτελικό της 16ης Απριλίου στην Τούμπα, με τον Τζαβέλλα να μπαίνει στο στόχαστρο των Ερυθρολεύκων. Αλλά δεν ήταν η αιτία μόνο η δραστηριότητά του στον ημιτελικό.

«Η μεγαλύτερη τιμωρία σας είναι το άδειο γήπεδο» έγραψε ο Τζαβέλλας στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την προσέλευση των οπαδών των Ερυθρολεύκων στο ματς απέναντι στον Παναιτωλικό στις αρχές Φεβρουαρίου.

ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ. Αστοχη ήταν η τοποθέτησή του στο facebook και επιζήμια για την ομάδα του και τον ίδιο η αντίδρασή του προχθές, μετά το φάουλ που υπέστη από τον Γκόμεζ.

«Εφταιγα και δεν χρειάζεται να σας πω τι συνέβη πριν. Υπάρχουν κάμερες κι όλος ο κόσμος είδε τι έγινε. Φταίω, όμως, που αντέδρασα και γι’ αυτό πήρα την κόκκινη κάρτα. Από ‘κεί και πέρα τα λόγια είναι περιττά» παραδέχθηκε εκ των υστέρων.

Και πρόσθεσε, χωρίς να πείσει, τα εξής: «Εχω προσπαθήσει πάρα πολύ να διορθώσω λάθη της περσινής χρονιάς».

Είτε ο Τζαβέλλας είναι απλά αθεράπευτα προκλητικός είτε «αρσενικό παλαιάς κοπής», όπως τον χαρακτήρισε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε αφιέρωμά της, η συμπεριφορά του δεν αρέσει καθόλου στον Αγγελο Αναστασιάδη. Εχουν και οι «γονείς» τα όριά τους.