Στον Παύλο Χαϊκάλη επιστρέφει τις καταγγελίες ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος στην κατάθεση που έδωσε ενώπιον του εισαγγελέα Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου λέει χαρακτηριστικά για τον βουλευτή των ΑΝΕΛ ότι εκείνος «ήρξατο χειρών αδίκων» αποποιούμενος την κατηγορία ότι επιχείρησε να τον δωροδοκήσει με αντάλλαγμα τη θετική του ψήφο για την ανάδειξη νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο επενδυτικός σύμβουλος, φίλος και παρολίγον κουμπάρος όπως λέει του Παύλου Χαϊκάλη, ουδέποτε σκέφτηκε να τον δωροδοκήσει αλλά μετά από δική του πρόταση αποφάσισε να τον παγιδεύσει για να καταδείξει το «πολιτικό-ηθικό χάλι» του βουλευτή των ΑΝΕΛ.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι τη θέση Χαϊκάλη να ψηφίσει πρόεδρο αρκεί να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα καταδεικνύει η δήλωση που είχε κάνει στις 11 Δεκεμβρίου πως σκέφτεται να ψηφίσει, η οποία πήρε μεγάλη δημοσιότητα.

Επαναλαμβάνει δε πως «ήθελε να τον προβοκάρει» και πως ο ίδιος «ούτε εργοδότη είχε ούτε κάποιο όφελος από την εκλογή».

Επανέλαβε δε πως ο βουλευτής θα έπρεπε εκ της θέσης του να καταγγείλει άμεσα οποιαδήποτε παράνομη πράξη και πως το έκανε μόνο όταν κατάλαβε ότι εκείνος θα τον κατήγγειλε.