Ευχές για τα 27α της γενέθλια έστειλαν την Τετάρτη στην Τσέλσι Μάνινγκ ο Έντουαρντ Σνόουντεν, η Βίβιαν Γουέστγουντ και 12 ακόμη προσωπικότητες, οι οποίεςδημοσιεύθηκαν σε ένθετο στη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Η Τσέλσι Μάνινγκ διέρρευσεαπόρρητα έγγραφα στον ιστότοπο WikiLeaks και κρατείται στις ΗΠΑ.

«Χρόνια πολλά, ομορφιά μου», δήλωσε ο Μάικλ Στάιπ, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος REM. «Πολλοί φίλοι και υποστηρικτές σου σε σκεφτόμαστε σήμερα».

Η Τσέλσι «κάνει καλό στον πλανήτη μας», έγραψε από την πλευρά της η σχεδιάστρια μόδας Γουέστγουντ.

Οι 14 επιστολές δημοσιεύθηκαν σήμερα σε ένα ένθετο του Guardian και «εστάλησαν στη φυλακή», όπου κρατείται η Τσέλσι Μάνινγκ. «Όμως δεν γνωρίζουμε αν θα τις δει», διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος της βρετανικής εφημερίδας, που φέτος μοιράστηκε με τους New York Times το βραβείο Πούλιτζερ για τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην τεχνικού της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA).

Ο Σνόουντεν χαιρέτισε στην ευχετήρια κάρτα του «το θάρρος» της Μάνινγκ «που επέτρεψε στους Αμερικάνους να ενημερωθούν καλύτερα για τις ενέργειες» της κυβέρνησής τους.

Πρώην αναλύτρια πληροφοριών στο Ιράκ, η Τσέλσι Μάνινγκ κρίθηκε ένοχη για την αποκάλυψη περισσότερων από 700.000 απόρρητων εγγράφων στον ιστότοπο WikiLeaks και εκτίει ποινή κάθειρξης 35 ετών.

Η Μάνινγκ, που στη διάρκεια της δίκης της σε στρατοδικείο εμφανιζόταν με το όνομα Μπράντλεϊ Μάνινγκ, ζήτησε πριν λίγο καιρό να την αποκαλούν Τσέλσι λέγοντας ότι νιώθει περισσότερο γυναίκα από άνδρας.