Το πρώτο βήμα για την περιβαλλοντική ανάδειξη του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου έγινε την Τετάρτη με την υπογραφή του τεχνικού δελτίου από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννη Μανιάτη και τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, κυρία Λίνα Μενδώνη.

Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και εντάσσεται στα ονομαζόμενα εμπροσθοβαρή, με συνολικό προϋπολογισμό 5.650.000 ευρώ.

Η ανάδειξη του χώρου περιλαμβάνει έργα για:

– Ανάδειξη της βιοποικιλότητας του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου, φυτοτεχνική διαμόρφωση κήπου με ιαματικά και ενδημικά φυτά, καθώς και διαμόρφωση της περιοχής στάθμευσης.

– Διαμόρφωση διαδρομών πρόσβασης και περιήγησης στους χώρους των Ιερών του Ασκληπιού και του Απόλλωνος Μαλεάτα.

– Κατασκευή περιπτέρου ενημέρωσης του κοινού, προβολής και διάθεσης τοπικών προϊόντων, καθώς και οικίσκων εξυπηρέτησης των επισκεπτών.

– Δημιουργία επικοινωνιακού κόμβου και αξιοποίηση ψηφιακών μέσων, εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης επισκεπτών και τοποθέτηση σήμανσης των διαδρομών περιήγησης.

Επίσης, θα κατασκευαστεί κτίριο, το οποίο θα στεγάσει έκθεση για την προβολή της ολοκληρωμένης ιστορίας της Ιατρικής, με εκθεσιακούς και βοηθητικούς χώρους, καθώς και ένα συνεδριακό κέντρο.