Χωρίς νίκη ολοκλήρωσε την εφετινή ευρωπαϊκή του πορεία στο Europa League ο Παναθηναϊκός. Στο φινάλε του 5ου ομίλου της διοργάνωσης (6η αγωνιστική) οι Πράσινοι έφεραν 1-1, με την Εστορίλ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», με τον Καρέλη να ανοίγει το σκορ στο 55′ και τον Κλέμπερ να «απαντά» στο 88΄ για τους Πορτογάλους.

Ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, ιδιαίτερα μετά το ημίωρο, είχε δύο δοκάρια με τον Καρέλη και πολλές ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ. Στο τέλος, όμως, οι παίκτες του «έμειναν από δυνάμεις» με αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτούν οι φιλοξενούμενοι και να φτάσουν στην ισοφάριση σχεδόν στην εκπνοή του ματς.

Παρά το βαρύ αγωνιστικό χώρο από την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε, ο ρυθμός του αγώνα σε όλο το 90λεπτο ήταν αρκετά γρήγορος, με τους φιλοξενούμενους να στέκονται καλύτερα στο ξεκίνημα και να απειλούν με τον Αρτούρο στο 36΄, αλλά ο Στιλ ήταν ο νικητής στο τετ-α-τετ που είχε με τον επιθετικό της Εστορίλ.

Η «απάντηση» του Παναθηναϊκού ήρθε δύο λεπτά αργότερα. Ο Κουτρουμπής βρέθηκε στο ύψος της μικρής περιοχής έπιασε το σουτ κι ανάγκασε το Βάγκνερ σε σωτήρια επέμβαση σε κόρνερ. Στο 43΄ ο Δώνης δεν κατάφερε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε και στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Χουχούμη έφτασε στα χέρια του γκολκίπερ της Εστορίλ.

Η κορυφαία ευκαιρία του Παναθηναϊκού χάθηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Καρέλης βρέθηκε απέναντι από το Βάγκνερ και το πλασέ που επιχείρησε σταμάτησε στο δεξί δοκάρι. Δευτερόλεπτα μετά, ο Ντίνας προσπάθησε να σκοράρει χωρίς να τα καταφέρει καθώς η μπάλα κόντραρε στο σουτ που έπιασε από πολύ κοντά.

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο δεύτερο ημίχρονο και στο 55΄ άνοιξε το σκορ με το πλασέ του Καρέλη, μετά την ασίστ του Ντίνα (1-0). Τεράστια ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι έχασε ο σκόρερ των «πρασίνων» στο 59΄, όταν από πολύ κοντά έστειλε τη μπάλα στο δεξί δοκάρι μετά τη μπαλιά του Δώνη. Και πάλι ο Καρέλης ήταν ο πρωταγωνιστής στην φάση του 60ου λεπτού, αυτή την φορά αστόχησε από το σημείο του πέναλτι.

Οι γηπεδούχοι κατέβασαν…ταχύτητα στο τελευταίο 20λεπτο, γεγονός που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν οι Πορτογάλοι και πίεσαν για την ισοφάριση. Στο 76΄ ο Στιλ έκανε την επέμβαση του αγώνα στο σουτ του Σεμπά μέσα από την περιοχή, στην κορυφαία ευκαιρία της ομάδας του Κουσέιρο στο β’ μέρος.

Δύο λεπτά πριν τη λήξη, ο Κλέμπερ έκανε ωραία προσπάθεια στην περιοχή και κεραυνοβόλησε τον Στιλ (1-1), ενώ στο 89΄ ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού είπε «όχι» στο Μπαλμπόα.

Διαιτητής: Χάραλντ Λέχνερ (Αυστρία)

Κίτρινες: Ρισβάνης, Μπούρμπος, Χουχούμης – Μπρούνο Νασιμέντο

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Στιλ, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Λαγός, Ατζαγκούν (61΄ Πράνιτς), Δώνης, Καρέλης, Μπούι, Ρισβάνης, Ντίνας (68΄ Μπεργκ), Μπούρμπος (28΄ Τριανταφυλλόπουλος).

ΕΣΤΟΡΙΛ (Ζοζέ Κουσέιρο): Βάγκνερ, Ταβάρες, Αρτούρο (61΄ Κλέμπερ), Μανό, Άντερσον, Καμπρέρα, Σεμπά, Κούτσα (68΄ Μπαλμπόα), Ράφαελ, Μπρούνο Νασιμέντο, Μπαμπάνκο (73΄ Αμάντο).