Με δύο ισοπαλίες στους τρεις εκτός έδρας αγώνες του, στον 3ο όμιλο, ολοκλήρωσε τη φετινή παρουσία του στο Europa League ο Αστέρας Τρίπολης, καθώς η συνάντηση στο Βελιγράδι με αντίπαλο την Παρτιζάν τέλειωσε 0-0. Η ελληνική ομάδα ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στη διοργάνωση με 6 βαθμούς και τερματίζοντας στην τρίτη θέση, πίσω από Μπεσίκτας και Τότεναμ.

Ο Αστέρας απείλησε πριν συμπληρωθεί μισό λεπτό αγώνα, όταν στο γύρισμα του Μπαράλες, ο Μπακασέτας έπιασε αμέσως το βολέ στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Λούκατς. Λίγο αργότερα (2΄) ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Νίνκοβιτς, ενώ στο 23΄ εξουδετέρωσε και την κεφαλιά του Στάνκοβιτς, για να «απαντήσουν» οι Αρκάδες στο 30΄ με το πλασέ του Γιαννιώτα, που βρήκε σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα της Παρτιζάν.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με χαμένη ευκαιρία για τους γηπεδούχους, όταν στο 47′ από λάθος υπολογισμό και έξοδο του Θεοδωρόπουλου ο Νίνκοβιτς «σημάδεψε» το αριστερό δοκάρι, αλλά στο 49΄ ο τερματοφύλακας του Αστέρα διόρθωσε το προηγούμενο λάθος του εξουδετερώνοντας την προσπάθεια του ίδιου παίκτη. Ο Αστέρας έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 90′ όταν ο Λούκατς απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Μάσα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πάβελ Τζιλ (Πολωνία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντρίντσιτς, Ίλιτς, Βολκόφ, Λούκα – Μπακασέτας, Τιέ Μπι, Τσοκάνης

ΠΑΡΤΙΖΑΝ (Μάρκο Νίκολιτς): Λούκατς, Βολκόφ, Πέτροβιτς, Στάνκοβιτς, Μπ. Ίλιτς, Νίνκοβιτς (81΄ Λούκα), Γκρμπιτς (74΄ Σ. Ίλιτς), Ζίβκοβιτς, Ντρίντσιτς, Μάρκοβιτς, Σκούλετιτς (89΄ Κόγιτς)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Λούι, Τιέ Μπι (75΄ Μάσα), Μουνάφο, Ζησόπουλος, Τσοκάνης, Μπαράλες, Μπακασέτας (72΄ Μπαντιμπαγκά), Γιαννιώτας (63΄ Ν. Φερνάντες)