Ο Αστέρας Τρίπολης δίνει την Πέμπτη στο Βελιγράδι απέναντι στην Παρτιζάν τον τελευταίο ευρωπαϊκό αγώνα του για εφέτος και ο Στάικος Βεργέτης στάθηκε στην πολύ καλή πορεία της ομάδας του τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Αστέρας Τρίπολης έλαμψε στον ευρωπαϊκό ουρανό και δημιούργησε μια νέα μεγάλη βάση όπου θα στηριχτεί τα επόμενα χρόνια».

Παρά το γεγονός ότι ο Αστέρας έχει αποκλειστεί, ο έλληνας τεχνικός τόνισε ότι «έχουμε το κίνητρο να έχουμε ένα καλύτερο αύριο και γι’ αυτό το λόγο θα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό».

Αναλυτικά:

«Αύριο έχουμε τον τελευταίο σταθμό αυτού του μεγάλου ευρωπαϊκού ταξιδιού. Ο Αστέρας Τρίπολης έλαμψε στον ευρωπαϊκό ουρανό και δημιούργησε μια νέα μεγάλη βάση όπου θα στηριχτεί τα επόμενα χρόνια και μέρος αυτής της βάσης είναι ο αυριανός αγώνας.

Έχουμε το κίνητρο να έχουμε ένα καλύτερο αύριο και γι’ αυτό το λόγο θα κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό. Ο Αστέρας έπιασε πολλά ταβάνια, αξίζουν συγχαρητήρια που μάτωσαν την φανέλα, που έκαναν κατάθεση ψυχής και αύριο θέλουμε να κλείσουμε με μια παρόμοια εικόνα».

Για το πρώτο ματς των δύο ομάδων:

«Πιστεύω πως δεν είδαμε την πραγματική Παρτίζαν στην Τρίπολη. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο πήραμε τον έλεγχο του αγώνα, κάναμε φάσεις, αλλά νομίζω δεν ήταν αυτή η πραγματική Παρτίζαν. Είναι καλή ομάδα και έχει πολλά να δώσει στον αγωνιστικό χώρο».

Για τις τακτικές διαφορές του παιχνιδιού με αυτό της Τρίπολης:

«Ο στόχος και το κίνητρο σε έναν αγώνα διαμορφώνουν και την τακτική στο ματς. Αύριο θα λέγαμε πως και εγώ και ο άλλος προπονητής, ενδεχομένως να είμαστε πιο άνετοι στην ενδεκάδα, όμως την ώρα που ξεκινάει ο αγώνας, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να κάνουμε τη δουλειά μας όπως και σε κάθε παιχνίδι».

Για το αν θα το «ζήσει» περισσότερο:

«Αν χαλαρώσω εγώ, φανταστείτε τους παίκτες μας. Απέναντι στην ιστορία του συλλόγου μας και τον κόσμο μας, πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Αυτό κάνουμε από την στιγμή που μπήκαμε στους ομίλους, μέχρι την στιγμή που θα φύγουμε».

Τους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης εκπροσώπησε ο Τάσος Τσοκάνης, που είπε: «Είναι δύσκολο παιχνίδι, είναι το τελευταίο για φέτος. Εμείς ήρθαμε για το τρίποντο και ας μην υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Θέλουμε τη νίκη για μα είμαστε στους ισχυρούς της διοργάνωσης του χρόνου και για να κλείσει ένας κύκλος που έχουμε ευχάριστα πράγματα να κρατήσουμε και εμπειρίες. Φυσικά και για να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας που είχαμε την στήριξή τους σε όλα τα ματς».