Στο θέμα του δανεισμού γλυπτού του Παρθενώνα στο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης αναφέρεται ο δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, με άρθρο του στην βρετανική Daily Telegraph.

Ο δήμαρχος κάνει λόγο για «ανόητη» κίνηση, η οποία ήρθε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για τις τεταμένες σχέσεις της Ρωσίας με την Δύση.

Δείχνει όμως και το μεγαλείο της Βρετανίας, λέει, αφού ελήφθη χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις.

«Η απόφαση του Βρετανικού Μουσείου δεν έχει σχέση με την εξωτερική πολιτική της χώρας, αλλά η διοίκησή του δεν χρειάζεται την έγκριση της κυβέρνησης και αυτό δείχνει τη διαφορά μεταξύ Βρετανίας και άλλων χωρών του κόσμου, όπως και της Ρωσίας. Δεν έχουμε τυραννία.

Απολαμβάνουμε και προστατεύουμε την ιδέα της πολιτιστικής ελευθερίας, όπως και της ελευθερίας της σκέψης και διανόησης. 

Φαντάζεστε άλλη χώρα στον κόσμο, όπου ένα Εθνικό Μουσείο θα λάμβανε μια τέτοια πολιτικά φορτισμένη απόφαση χωρίς τη γνώση και την αποδοχή της κυβέρνησης; Σε Ελλάδα; Γαλλία; Ρωσία; Μην με κάνετε να γελάσω!

» Να, γιατί έχει λάθος ο Τζορτζ Κλούνι που ζητεί την επαναφορά των Μαρμάρων στο Πάνθεον (κοροϊδεύει τον ηθοποιό που φέρεται να μπέρδεψε το Πάνθεον της Ρώμης με τον Παρθενώνα).

» Ακόμα και σε αυτή την άσχημη περίοδ,ο το Βρετανικό Μουσείο έχει την ελευθερία να στείλει τα Μάρμαρα στη Ρωσία και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, τα Ελγίνεια ανήκουν στο Λονδίνο και εκεί θα παραμείνουν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από