Δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ να αξιοποιήσει το στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στα Γιάννινα και να αυξήσει την διαφορά του στον πίνακα της βαθμολογίας. Γνώρισε μια βαριά ήττα με 4-2 από την Ξάνθη στα Πηγάδια και ο Ολυμπιακός τον πλησίασε στους τέσσερις βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, ενώ ο Λουτσέσκου, είχε αναλύσει πολύ καλά την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Γνώριζε ότι υπάρχει πρόβλημα στην άμυνα του Δικεφάλου και ότι αν κατάφερναν οι παίκτες του να περάσουν το κέντρο σε μια αντεπίθεση, τότε θα είχαν πολλές πιθανότητες να βρεθούν μόνοι τους μπροστά στον Γλύκο. Κάτι τέτοιο έγινε στο 6’ όταν ο Καπετάνος έκανε το 1-0 με τους Γλύκο και Τζιόλη να μην μπορούν να τον σταματήσουν. Στο 38’ ο Αθανασιάδης ισοφάρισε σε 1-1, δίνοντας ελπίδες, ότι ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να γυρίσει το παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Ξάνθη ήταν και πάλι πιο ψύχραιμη και πιο ουσιαστική, έχοντας την υπομονή να περιμένει τα λάθη του ΠΑΟΚ. Σε γενικές γραμμές έγινε ένα παιχνίδι λαθών σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο. Το 2-1 έκανε ο Λουσέρο στο 47’ και αυτό ήταν μια ψυχρολουσία για τον Άγγελο Αναστασιάδη και τους παίκτες του. Οι αλλαγές του Αναστασιάδη, ο οποίος έβαλε στο παιχνίδι τους Μακ και Σαλπιγγίδη, δεν έφεραν κάποιο θεαματικό αποτέλεσμα, αφού ο ΠΑΟΚ δεν είχε πρόβλημα μόνον στο γκολ, αλλά και στην άμυνα του. Το 3-1 έγινε από τον Κλέιτον στο 77’, ενώ ο Μακ μείωσε σε 3-2 στο 82’. Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Καπετάνος στο 88’ κάνοντας το 4-2.

«Χάσαμε δίκαια, όμως στο δεύτερο ημίχρονο, δεν παίξαμε περισσότερο από 15 λεπτά ποδόσφαιρο. Δεν μιλάω για τους διαιτητές, αλλά αυτό προκαλεί» δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα ο Άγγελος Αναστασιάδης, ενώ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, είπε: «Φανταστικό παιχνίδι, φανταστική νίκη, απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο, ο οποίος έχει ποιότητα. Είναι πρώτος στην βαθμολογία και έχει παίκτες με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Η Ξάνθη σήμερα έδειξε θέληση, και σεβασμό στην δουλειά που κάνουμε».

Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Κίτρινες: Φλίσκας, Κάτσε, Μπέρτος, Σολτάνι, Παπαδόπουλος, Παπαστεριανός, Ρατς, Καρυπίδης,

Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (46’ Παπαστεριανός), Φλίσκας, Κλέιτον (80’ Μπαξεφανίδης), Γούτας, Καπετάνος (90’ Ομπόντο), Καρυπίδης

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ρατς, Τζιόλης, Περέιρα, Γκολάσα, Παπαδόπουλος, Βίτορ, Κάτσε (57’ Μακ), Τζανδάρης (80’ Μάρτενς), Αθανασιάδης (57’ Σαλπιγγίδης ), Κίτσιου.