Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ο δράστης της στυγερής δολοφονίας 42χρονου ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου στην Τρίπολη, τον περασμένο Οκτώβριο.

Το θύμα είχε βρεθεί το απόγευμα της 26ης Οκτωβρίου σε κεντρική οδό της πόλης, με τραύματα στο κεφάλι, στον θώρακα και στο αριστερό χέρι, από πυροβόλο όπλο.

Οπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, δράστης είναι 54χρονος έμπορος, κάτοικος Τρίπολης, ο οποίος προσήχθη την Τρίτη και κατά την εξέτασή του ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες τη δολοφονία, την οποία απέδωσε στη δηλητηρίαση των σκύλων του από το θύμα και σε άλλες πολυετείς προσωπικές διαφορές του με τον 42χρονο.

Διαπιστώθηκε ότι, σε γραφείο ιδιοκτησίας του θύματος, ο δράστης πυροβόλησε με περίστροφο τουλάχιστον τέσσερις φορές το θύμα, με αποτέλεσμα να το τραυματίσει θανάσιμα, ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Μάλιστα, ο δράστης είχε αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του με υλικά μεταμφίεσης και συγκεκριμένα με περούκα, ψεύτικο μουστάκι και γυαλιά. Την ώρα της δολοφονίας έπεσαν από τον δράστη το μουστάκι και τα γυαλιά, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το όπλο, το οποίο ο 54χρονος είχε πετάξει σε αγροτοδασική περιοχή εκτός πόλεως. Από τις βαλλιστικές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας ταυτοποιήθηκε και εργαστηριακά ότι είναι το όπλο που χρησιμοποίησε.

Επιπλέον, δείγμα βιολογικού υλικού που ελήφθη από τον δράστη ταυτοποιήθηκε, μετά από συγκριτική εξέταση στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, με αντίστοιχο υλικό που ανιχνεύτηκε στο ψεύτικο μουστάκι και τα γυαλιά ηλίου.

Σε έρευνα στο σπίτι του 54χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρι και αυτοσχέδια σιδερογροθιά.

Με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος του, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.