Οι «συνέπειες» από ενδεχόμενη υιοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης απασχολούν το υπουργείο Δικαιοσύνης που εξετάζει το ζήτημα, καθώς δεν θέλει να ενεργήσει υπό πίεση: Αυτό δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, αναφερόμενος στο γνωστό θέμα του αποκλεισμού των ομόφυλων ζευγαριών από το σύμφωνο συμβίωσης για το οποίο η Ελλάδα έχει καταδικαστεί από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ο ίδιος εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στο ενδεχόμενο να νομοθετηθεί από αυτήν την κυβέρνηση ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών, καθώς όπως σημείωσε: «Είμαστε μια χώρα που σέβεται τις παραδόσεις και τη φύση του ανθρώπου»...

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Mega το πρωί της Τρίτης, ανέφερε: «Δεν το συζητώ, δεν το διανοούμαι. Εξάλλου και η σύμβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων το απαγορεύει. Όταν μιλάει για γάμο, μιλάει για άνδρα και γυναίκα. Είμαστε μια χώρα η οποία σέβεται τις παραδόσεις, σέβεται τη φύση του ανθρώπου και δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί, τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση και με αυτή την υπουργία, ο γάμος».

Σε ό,τι αφορά το σύμφωνο συμβίωσης, ο Χαρ. Αθανασίου παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα έχει καταδικασθεί από το Ευρωπαΐκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την μη υιοθέτησή του, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση δεν βιάζεται.

«Είναι μια πραγματικότητα, δεν μπρούμε να εθελοτυφλούμε» ανέφερε και πρόσθεσε ότι το θέμα θα συζητηθεί σε ειδική επιτροπή, καθώς «είναι λίγο επικίνδυνο να το λέμε έτσι, με μια μονοκοντυλιά, με μια γραφή να λέμε σύμφωνο συμβίωσης». Σύμφωνα με τον Χαρ. Αθανασίου θα πρέπει να εξεταστούν σε βάθος «οι συνέπειες» από το σύμφωνο συμβίωσης (πχ υιοθεσία από ομόφυλο ζευγάρι).

«Η χώρα μας έχει δομές. Πρέπει να το δούμε από θρησκευτική άποψη, από πολιτική, από κοινωνική. Δεν είναι απλό το ζήτημα» τόνισε και κατέληξε: «Δεν μπορεί το υπουργείο Δικαιοσύνης υπό την πίεση του οποιουδήποτε, χωρίς νηφαλιότητα και ψυχραιμία, να εξετάσει ένα τέτοιο ζήτημα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από