Το σκεπτικό της απόφασης του Ανώτατου Συμβουλίου Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών περιμένει γραπτώς την Δευτέρα(01/12) η ΚΑΕ Άρης, προκειμένου να διαπιστωθεί υπό ποιες συνθήκες θα συνεχιστεί η αναμέτρηση της δεύτερης αγωνιστικής απέναντι στον ΠΑΟΚ για την Α1 μπάσκετ.

Όπως ανακοινώθηκε, το ΑΣΕΑΔ έκανε δεκτή την έφεση των Κίτρινων κατά της απόφασης του Αθλητικού Δικαστή με βάση του φύλλο αγώνα του συγκεκριμένου ματς.

Μεταξύ άλλων το διατακτικό του ΑΣΕΑΔ αναφέρει : «Το ΑΣΕΑΔ με την υπ’ αρ. 96/28-11-2014 απόφαση του, δέχεται την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003». Ακυρώνει την υπ’ αρ. 51/29-10-2014 απόφαση του Μ.Δ.Ο. του ΕΣΑΚΕ. Δικάζει επί της από 18-10-2014 ενστάσεως της προσφεύγουσας. Δέχεται αυτήν.

Ακυρώνει την απόφαση των διαιτητών να προβούν στην οριστική διακοπή του αγώνα καλαθοσφαίρισης του πρωταθλήματος Α1 Κατηγορίας Ανδρών που διεξήχθη στις 18-10-2014, στο Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρον, μεταξύ της ομάδας της ως άνω ΚΑΕ και αυτής της «ΚΑΕ ΠΑΟΚ».

Απολύτως σαφές είναι το διατακτικό του ΑΣΕΑΔ σχετικά με την ποινή τριών αγωνιστικών που είχε επιβληθεί τους Κίτρινους.

Οι ποινή μειώνεται από τρεις σε δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Ήδη ο Άρης έχει παίξει δύο ματς(απέναντι στο Ρέθυμνο και τον Απόλλωνα Πατρών) και θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στις 6 Δεκεμβρίου παρουσία των φιλάθλων του.

Για την ποινή διεξαγωγής αγώνων του Άρη κεκλεισμένων των θυρών το διατακτικό του ΑΣΕΑΔ αναφέρει: «Με την υπ’ αρ. 95/28-11-2014 απόφαση του, δέχεται εν μέρει την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΑΡΗΣ ΚΑΕ 2003».

Μεταρρυθμίζει την υπ’ αρ. 50/24-10-2014 απόφαση του Μ.Δ.Ο. του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. Μειώνει την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές (κεκλεισμένων των θυρών) των δύο (2) αγωνιστικών, που επιβλήθηκε στην προσφεύγουσα ως άνω Κ.Α.Ε. κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 24 α του οικείου Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού, για το παράπτωμα της πρόκλησης επεισοδίων μέσα στον αγωνιστικό χώρο, τα οποία δεν προκάλεσαν την οριστική διακοπή του αγώνα, σε μια (1) αγωνιστική. Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στην προσφεύγουσα».