Με σχόλιο του Γραφείου Τύπου απάντησε το ΠΑΣΟΚ στις προτάσεις του Γιώργου Παπανδρέου, τις οποίες ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του κόμματος διατύπωσε σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος Βαγγέλη Βενιζέλο.

Το ΠΑΣΟΚ απορρίπτει τις προτάσεις του κ. Παπανδρέου για διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ και εκλογή νέου Προέδρου, τονίζοντας ότι πορεύεται με βάση τις αποφάσεις του συνεδρίου του 2013 και τις πρόσφατες αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου υπάρχουν και σαφείς αιχμές κατά του κ. Παπανδρέου. Ειδικότερα, όπως αναφέρεται «το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί με βασική αρχή την ανοιχτή και ουσιαστική πολιτική συμμετοχή της βάσης του», αναφέροντας ως παράδειγμα, την εκλογή προέδρου εν μέσω κρίσης το 2012 και το συνέδριο του Μαρτίου του 2013.

Αμέσως μετά προσθέτει ότι: «Δεν έγινε δυστυχώς το ίδιο πριν την μεγάλη στροφή του Μαΐου του 2010, ούτε πριν την πρώτη κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ τον Νοέμβριο του 2011».

Επίσης, θεωρεί τις προτεινόμενες από τον κ. Παπανδρέου κομματικές διαδικασίες «κινήσεις μίζερης εσωστρέφειας», οι οποίες προκαλούν «αβεβαιότητα και αστάθεια», που δεν δικαιούται το ΠΑΣΟΚ να προάγει. Το ΠΑΣΟΚ «είναι και θα είναι ο εγγυητής της εθνικής σταθερότητας που είναι και προοδευτική».

Οι απόψεις του κ. Παπανδρέου, αναφέρεται επίσης, είναι γνωστές και έχουν εξεταστεί προσεκτικά πριν ληφθούν οι αποφάσεις συλλογικά και δημοκρατικά από τα όργανα του Κινήματος.

Πολύ σημαντική είναι και η αναφορά στις προτεραιότητες της χώρας, όπως η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, που συγκροτούν και το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται το ΠΑΣΟΚ και «δεν θα επιτρέψουμε να το διαταράξει κανείς», αναφορά που ερμηνεύεται ως σαφέστατη αιχμή αν όχι και επίθεση κατά του κ. Παπανδρέου, οι απόψεις του οποίου δεν κινούνται στο ίδιο πλαίσιο.

Πάντως, σημειώνεται η «αυτονόητη διαβεβαίωση του κ. Παπανδρέου ότι θα εκτελέσει μέχρι τέλους τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητά του ως μέλους της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από