Για τις 18 Μαΐου 2015 αναβλήθηκε η δίκη του 46χρονου πρώην προέδρου του Γ.Σ. Ηρακλή ο οποίος συνελήφθη κατηγορούμενος για το αστρονομικό χρέος των 282,6 εκατ. ευρώ που βεβαιώθηκε σε βάρος του.

Η συγκεκριμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή, η μεγαλύτερη που έχει βεβαιωθεί πανελλαδικά, αφορά χρονική περίοδο μεγαλύτερη των τεσσάρων ετών - δηλαδή το διάστημα 29/1/2010 έως 30/5/2014 - ενώ σε αυτή περιλαμβάνονται πρόστιμα και προσαυξήσεις.

Συνδέεται δε με το γνωστό θέμα της έκδοσης εικονικών τιμολογίων που βαρύνει τον Ερασιτέχνη, υπόθεση που ερευνάται από τη Δικαιοσύνη και το επόμενο διάστημα το κύριος μέρος της θα φτάσει στην αίθουσα του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης.

Ο 46χρονος, που - στο μεταξύ - αφέθηκε ελεύθερος, με δηλώσεις του σε ΜΜΕ υποστήριξε ότι ίδιος υπήρξε πρόεδρος διοίκησης Πρωτοδικείου και ότι «χρεώθηκε» οφειλές προηγούμενων διοικήσεων.

Την ίδια ώρα, ο συνήγορός του, συνδέοντας την παραπάνω οφειλή με την υπόθεση των πλαστών τιμολογίων, χαρακτήρισε τον εντολέα του «εξιλαστήριο θύμα», διατυπώνοντας παράλληλα ενστάσεις για το γεγονός ότι για την ίδια υπόθεση (των πλαστών τιμολογίων) υπάρχουν πολλαπλάσιες φορολογικές παραβάσεις που διερευνώνται σε βάρος διαφόρων ανεξάρτητων προσώπων.