Η κλειδαρότρυπα πάντα πουλούσε. Και ο Ελβις Πρίσλεϊ το ίδιο. Ετσι, ένας καθηγητής στις Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισε να τα συνδυάσει γράφοντας ένα βιβλίο για τις κρυφές πτυχές της ζωής του «Βασιλιά», που έφυγε από τη ζωή το 1977, έχοντας προλάβει να γίνει παγκόσμιο είδωλο για εκατομμύρια κόσμου και κυρίως γυναίκες.

Ο Τζόελ Γουίλιαμσον, καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, έγραψε το βιβλίο «Elvis Presley: A Southern Life»το οποίο κυκλοφόρησε την περασμένη εβδομάδακαι σε αυτό περιγράφει τις μάλλον περίεργεςσεξουαλικές προτιμήσεις και ιδιαιτερότητες του Ελβις.

Αποκαλύπτει πως ο Πρίσλεϊ έμενε ασυγκίνητος στη σέξι εικόνα της συζύγου του Πρισίλα – ακόμα και όταν εκείνη προσπαθούσε να τον «ανάψει» φορώντας μαύρα δαντελωτά εσώρουχα. Προτιμούσε αντιθέτως να την παρακολουθεί να προσποιείται ότι κάνει έρωτα με κάποιο άλλο κορίτσι – και συχνά τις βιντεοσκοπούσε.

Μετά από τη γέννηση της κόρης του, Λίζα Μαρί, ο Πρίσλεϊ, όπως καταγράφει στο βιβλίο ο Γουίλιαμσον, δεν ήθελε να ξανακοιμηθεί με τη σύζυγο του.

Ο συγγραφέας περιγράφει τον Ελβις ως «Βασιλιά των προκαταρκτικών» στο σεξ. «Οπως και στη σκηνή, έτσι και στο κρεβάτι, το απίστευτο ταλέντο του Ελβις βασιζόταν στο στόμα», γράφει χαρακτηριστικά ο Γουίλιαμσον.

Ωστόσο η επιδόσεις του ως εραστής δεν υπήρξαν ανάλογες της φήμης του. Η ηθοποιός Σίμπιλ Σέπαρντ παραδέχθηκε ότι είχε μια ευφήμερη σχέση με τον Ελβις στο Μέμφις το καλοκαίρι του 1972. «Και το σεξ μαζί του ήταν πολύ υπερεκτιμημένο».

«Φιλούσε υπέροχα και ήταν πολύ γλυκός, αλλά δεν ήταν ο επιβήτορας που εκείνη περίμενε» γράφει για τη Σέπαρντ ο συγγραφέας.

Ο συγγραφέας περιγράφει επίσης την αχαλίνωτη όρεξη του Πρίσλεϊ για παρθένες. Τον Αύγουστο του 1970 ένα τρίγωνο από όμορφες νεαρές γυναίκες ήρθαν στο σπίτι του. Οι δύο ήταν 25 ετών και δήλωναν παρθένες – ήταν ένα απίθανο όνειρο για τον Ελβις που είχε εμμονή με την παρθενία – η τρίτη δύσκολα θα μπορούσε να δηλώσει παρθένα», γράφει ο Γουίλιαμσον, ο οποίος υποστηρίζει ότι από το 1958 έως και τον θάνατό του ο Πρίσλεϊ «προμηθευόταν» σταθερά με νεαρές έτοιμες για γυμνά παιχνίδια στην πισίνα ή μαξιλαροπόλεμο και διάφορα όργια.

Σε άλλο σημείο του βιβλίου του, ο Γουίλιμσον περιγράφειτην αγάπη του Πρίσλεϊ για τα όπλα, αναφερόμενος σε συγκεκριμένο περιστατικό: Το φθινόπωρο του 1970 μέσα σε μόλις τρεις ημέρες ξόδεψε 20.000 δολάρια για να αγοράσει όπλα από ένα συγκεκριμένο κατάστημα. Είχε ένα οπλοστάσιο που μεταξύ άλλων αποτελούνταν από ένα magnum .357, ένα πιστόλι 45 χιλιοστών με χρυσή λαβή, και ένα καλάσνικοφ AK-47

Δεν ήταν όμως μόνο τα ερωτικά παιχνίδια και τα όπλα στα οποία είχε εθιστεί ο Ελβις. Τα ναρκωτικά και κάθε είδους χάπια είχαν γίνει σύμφωνα με το βιβλίο του Γουίλιαμσον αναπόσπαστο κομμάτι στην καθημερινότητα του. Μόνο κατά το τελευταίο οκτάμηνο του βίου του λέγεται ότι κατανάλωσε 8.805 χάπια!